Preskoči na glavni sadržaj

Ho ho ho ReArt božićni program

Program ReArt u božićnom izdanju 2016.:

PETAK  9-20h art sajam
10 h Pričanje božićnih priča za djecu, pripovjedač: Darija Gabrić
12 h službeno otvorenje ReArt festivala u božićnom izdanju uz FILM „ReArt 2015“. Autor filma: Antun Balog. Druga kamera: Petar Mandarić
14-15 h: radionica „To je metal?“ izrada božićnih čestitki upotrebom recikliranih metalnih poklopaca, svi su dobrodošli neovisno o uzrastu. Voditeljica: Valentina Grubačević.
15-16h radionica „Ogrlice“ Humanitarna akcija za Klasje. Voditeljice: Martina Bošnjak Turalija, Katarina Blažević, Vedrana Fičić i Marija Vencel. Cilj je skupiti neka novčana sredstva za dječji dom Klasje kako bi ih se obradovalo priborom za školu.
16- 17h radionica „A što sa starim krpicama?“ Radionica izrade krpenih podmetača ili manjih tepiha od stare odjeće i tkanina. Radionica je namjenjena svim velikim i manjim ručicama koje su spremne uposliti iglu i škare. Voditeljica: Kristina Opačak
17 h Kleingeld Machine, jazz duo, Marko Olujić na gitari i Tin Ringsmuth na saksofonu
18h  Studio Glamur Art hair and make up Sofija Nikšić u suradnji sa Obrtničkom školom Osijek (frizerska revija) i plesni performance Plesnog studia Shine. Koreograf: Mira Sekereš. Vizual: Tomislav Šilovinac-Šiki.
18:30 h Otvoreno glazbeno jammanje uz Nikolu Fallera iz udruge Slama

SUBOTA  9-20 h art sajam
10 h mali božićni vilenjaci plesnog studija Shine predstavljaju ReArt
10-11:30h radionica „A što sa starim krpicama?“ Radionica izrade krpenih podmetača ili manjih tepiha od stare odjeće i tkanina. Radionica je namjenjena svim velikim i manjim ručicama koje su spremne uposliti iglu i škare. Voditeljica: Kristina Opačak
10-11h oslikavanje lica „Ledene kraljice“ za djecu, oslikavaju Nataša Vuković i Slađana Zubić
12 h Art Dossier trio, veseli glazbeni trojac Tin Reba, Mia Reba i Dorian Brekalo
12 h „Božićni harlekini“  umjetnici Rene Grgić Đaković i Nebojša Vuković
14 do 15h radionica „To je metal?“ izrada božićnih čestitki upotrebom recikliranih metalnih poklopaca, svi su dobrodošli neovisno o uzrastu. Voditeljica: Valentina Grubačević.
15:30 do 16:30 h radionica „Ukrasi za bor“, Humanitarna akcija za Klasje. Voditeljice: Martina Bošnjak Turalija, Katarina Blažević, Vedrana Fičić i Marija Vencel. Cilj je skupiti neka novčana sredstva za dječji dom Klasje kako bi ih se obradovalo priborom za školu.
17 h Pričanje božićnih priča za djecu, pripovjedač: Darija Gabrić
18h FILM „Božićni ReArt 2015“ Autor filma: Antun Balog. Druga kamera: Petar Mandarić
18:30h glazbeno jammanje uz Nikolu Fallera iz udruge Slama

*Organizator festivala ima pravo na izmjenu programa

*Preporučena donacija za radionice minimalno 10kn


Video ReArt 2015. možete pogledati na ovom linku: https://vimeo.com/195534271


VELIKO HVALA SVIMA NA TRUDU I VOLJI ZA OSTVARENJE JOŠ JEDNOG, DIVNOG ReArt FESTIVALA! :)


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt 2018 - natječaj za instalacije i skulpture

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 30. lipnja – 1. srpnja 2018. god. u gradu Osijeku!

ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce i ostale kreativce na jednom mjestu, a jedan od ciljeva festivala je svake godine pozvati umjetnike na izlaganje umjetničkih radova (skulptura i instalacija) te promovirajući njihov rad na drukčiji način stvoriti platformu umjetničkog predstavljanja. Do sada se na ReArt-u unutar četiri godine predstavilo preko 80 umjetnika, ponajviše sa ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija. Sve se odvijalo na otvorenom stoga su umjetnici imali mogućnost promišljanja na licu mjesta.
Kao uzbudljiv i privlačan festival koji stvara spektakularne doživljaje posjetiteljima uz interaktivne umjetničke radove ReArt 2018. godine otvara svoja vrata temom "Regoč" i slavenska mitologija. 
Stoga se svi umjetnic…

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2018.

Rok za prijavu: od 17. travnja do 15. svibnja 2018. Rezultati natječaja: oko 17. svibnja 2018.
Udruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival 2018. ReArt će se održati u Osijeku 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Perivoju kralja Tomislava. Tema ovogodišnjeg festival je “Regoč” i slavenska mitologija. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost rada/branda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet rada/branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent. Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije…

Postani volonter na ReArt festivalu 2018!

Od danas je otvoren natječaj za volontere na ReArt festivalu 2018 - Regoč i slavenska mitologija. Priključite se našoj organizaciji, prikupite nove vještine i znanja, steknite iskustvo iii doobro se zabavite u svijetu ReArta!
Prijaviti se možete do 15. lipnja 2018., a jedini uvjet za prijavu su dobra volja i napunjenih 15 godina prije početka festivala :) 

Prijavite se možete klikom na LINK