Preskoči na glavni sadržaj

Održan ReArt piknik!
Drugi po redu cjelodnevni ReArt piknik, održao se ove subote na livadi ispred Državnog arhiva u Tvrđi i privukao brojne građane na druženje na otvorenom uz umjetnosti i zabavu. Kako bi zajedno obilježili Dan planeta Zemlje svi okupljeni imali su prilike sudjelovati u brojnim umjetničko-reciklažnim intervencijama i radionicama kojima se željela istaknuti važnost očuvanja naše planete. Ovu priliku udruga PLANTaža iskoristila je i kako bi se najavila tema ovogodišnjeg ReArt festivala koji će se održati 30. lipnja i 1. srpnja 2018. i to na lokaciji prekrasnog šumskog dijela perivoja Kralja Tomislava, arboretumom Grada Osijeka. Uz šumsku priču, predstavljena tema ovogodišnjeg festivala je „Regoč i slavenska mitologija“ koja će na ReArt festivalu 2018. otkriti novi svijet umjetničkih intervencija kroz likovnost, glazbu, perfromanse, radionice i uživanje u prirodi.ReArt piknik već drugi put za redom predstavio je zanimljiv program koji je uključivao oslikavanje prozora, garage sale, čitanje pripovjetki, radionice, performanse i otvorenost ka igri na livadi. Program je započeo u 10 sati sa Garage saleom i trajao cijeli dan, završivši vatrenim Plamingo Arts performansom uz glazbeno jammanje okupljenih glazbenika u večernjim satima. Osim toga, tijekom cijelog dana posjetitelji su se mogli osvježiti uz kafić udruge PLANTaža na otvorenome. Odaziv na događaj, usprkos iznimno toplome danu, bio je izvrstan, a sami posjetitelji kreirali su brojne popratne sadržaje različitim aktivnostima i igrama kojima su upotpunili cijelodnevno druženje.

Događaj je organiziran uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, suradnju s udrugom Slama pod vodstvom umjetnika Nikole Fallera te uz izniman trud i doprinos članova i volontera udruge PLANTaža.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt 2018 - natječaj za instalacije i skulpture

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 30. lipnja – 1. srpnja 2018. god. u gradu Osijeku!

ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce i ostale kreativce na jednom mjestu, a jedan od ciljeva festivala je svake godine pozvati umjetnike na izlaganje umjetničkih radova (skulptura i instalacija) te promovirajući njihov rad na drukčiji način stvoriti platformu umjetničkog predstavljanja. Do sada se na ReArt-u unutar četiri godine predstavilo preko 80 umjetnika, ponajviše sa ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija. Sve se odvijalo na otvorenom stoga su umjetnici imali mogućnost promišljanja na licu mjesta.
Kao uzbudljiv i privlačan festival koji stvara spektakularne doživljaje posjetiteljima uz interaktivne umjetničke radove ReArt 2018. godine otvara svoja vrata temom "Regoč" i slavenska mitologija. 
Stoga se svi umjetnic…

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2018.

Rok za prijavu: od 17. travnja do 15. svibnja 2018. Rezultati natječaja: oko 17. svibnja 2018.
Udruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival 2018. ReArt će se održati u Osijeku 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Perivoju kralja Tomislava. Tema ovogodišnjeg festival je “Regoč” i slavenska mitologija. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost rada/branda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet rada/branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent. Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije…

Postani volonter na ReArt festivalu 2018!

Od danas je otvoren natječaj za volontere na ReArt festivalu 2018 - Regoč i slavenska mitologija. Priključite se našoj organizaciji, prikupite nove vještine i znanja, steknite iskustvo iii doobro se zabavite u svijetu ReArta!
Prijaviti se možete do 15. lipnja 2018., a jedini uvjet za prijavu su dobra volja i napunjenih 15 godina prije početka festivala :) 

Prijavite se možete klikom na LINK