Preskoči na glavni sadržaj

O ReArt-uOpće informacije za ReArt festival umjetnosti i kreativnosti


ReArt festival jedan je od projekata udruge za umjetnost i stvaralaštvo REART te se izvodi od 2014. godine u Osijeku. ReArt predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. Festival stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. 
ReArt time povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka.
ReArt festivalom želi se postići prepoznatljivost grada Osijeka i regije Slavonije i Baranje kao kulturnog i urbanog središta te mjesta za umjetnost i raznolikost, a ujedno promovirati i obogatiti turističku i gospodarsku ponudu grada.
Festival promovira lokalne umjetnike i kreativce te se vodi motom „Misli globalno kupuj lokalno“ potičući „uradi sam“ kulturu. 
Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. Interes mladih kao i svih uzrasta sve više raste, stoga ReArt okuplja veliki spektar različitosti.Raznolikost ReArt-ova programa otvara nove prilike, potiče nove suradnje te stvara dugotrajne uspomene, a podrazumijeva: kreativni sajam, izložbe, glazbeni program, predstave, gostovanja, filmske projekcije, edukativne radionice i predavanja predavača iz cijele regije s područja kulturne i kreativne industrije.


ReArt postoji od 2014. godine: prvo preko udruge Plantaža, zatim 2018. prelazi na istoimenu udrugu. Prvi ReArt sajam u božićnom izdanju dogodio se u prosincu 2014.; drugi ReArt u festivalskom izdanju pod temom „Alisa u zemlji čudesa“ održao se u travnju 2015.; treći božićni ReArt u prosincu 2015. U travnju 2016. odvio se pod temom “Put u središte zemlje” te u prosincu iste godine pod imenom ReArt božićno izdanje festivala. ReArt 2017. uvodi i dodatne programe poput ReArt piknika održanog u travnju, zatim ReArt festival na temu "Priča bez kraja" i već tradicionalno božićno izdanje festivala u prosincu. 2018. nakon "ReArt piknika u travnju (za obilježavanje dana planeta Zemlje) slijedi ljetno izdanje pod temom "Regoč i Slavenska mitologija".
Krajem 2018. organizira se tradicionalni ReArt božićni sajam i kreće rad preko novoosnovane Udruge za umjetnost i stvaralaštvo REART. 2019. obilježava ReArt piknik, ReArt festival sa temom "Vodič kroz galaksiju za autostopere" i tradicionalno božićno izdanje festivala.


ReArt festival ima i svoja gostovanja na drugim festivalima te ga obilježava sada već iznimno prepoznatljivi kreativno umjetnički ambijent od recikliranih materijala koji vode, Valentina Grubačević, Slađana Zubić i Marija vidaković Tulić uz pojedine članove udruge REART. Ukoliko ste zainteresirani za suradnju s nama, slobodno nam se javite!Unutar ReArt festivala postoji kreativni sajam koji osim u svom proljetnom izdanju ima i božićno izdanje. Kreativni sajam predstavlja i okuplja razne umjetnike, rukotvorce i kreativce. Za izlaganje na ReArt sajamskom dijelu pratite aktualne natječaje koje objavimo gdje se možete prijaviti i saznati ostale informacije.
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu - božićno izdanje 2020.

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020. Rok za prijavu: od 21. 11. do 1. 12. 2020. Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020. ReArt se planira održati u manjem izdanju festivala, 19. prosinca 2020. godine u Kulturnom centru u Osijeku ukoliko to epidemiološka situacija i mjere budu dopuštale. U suprotnom, ReArt festival će se održati u online izdanju, ovisno o mogućnostima. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda k

ReArt festival 2020 ''Put u Lilliput'' - Otvoren natječaj za izložbu minijatura

Dragi naši, daje se javno na znanje kako država Liliput poprima novo izdanje! S radošću vas obavještavamo kako će se ovogodišnje izdanje ReArt festivala Put u Lilliput održati bez obzira na okolnosti, a u prilagođenom programu kako je trenutno moguće no i ovoga puta poprimit će novu dimenziju na sebi svojstven način. Tim povodom pozivamo sve umjetnike i kreativce da svojom maštom uplove u svijet minijatura i svojim radom obogate ovogodišnji umjetnički program u sklopu ReArt festivala od 19. – 21. lipnja 2020. godine. Natječaj za izložbu minijatura pod nazivom ''Put u Liliput'' u sklopu ReArt festivala 2020. O natječaju Izložbeni dio programa, svake godine čini neizostavan dio ReArt festivala te je pri svakom svome izdanju određen pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja, a ovogodišnje izložbe minijatura   divovski će obogatiti svijet malih Lilliputanaca!   Tematskim pristupom radovima kroz ReArtovu platformu svake godin

Predstavljamo "Svjetlost fenjera"

SVJETLOST FENJERA - PREDSTAVLJANJE Kako živimo u   vremenu potpune industrijalizacije i serijske proizvodnje, tako se javlja i želja za proizvodom koji je drugačiji. Za proizvodom koji je rađen rukom onoga koji voli to što radi. Imamo čast predstaviti mladog profesora filozofije i latinskog jezika Miroslava Kerna, zaljubljenika u starinske svjetiljke koje svojim magičnim svjetlom upotpunjuju atmosferu i toplinu svakoga doma. Kern predstavlja svoju udrugu Svjetlost fenjera preko koje djeluje u promoviranju i edukaciji o starinskim svjetiljkama – fenjerima. Kako nam je objasnio prof. Kern, petrolejske lampe potječu iz vremena kada nije bilo električne energije. Od sredine 19. stoljeća pa gotovo sve donedavno diljem svijeta, pa čak i u nas ( Luna, Karlovac ), proizvodile su se petrolejske lampe ili fenjeri koji su svojim korisnicima nudili malo prigušenog svjetla i puno romantike. Predstavljamo jednoga usudili bismo se reći,   usamljenog obrtnika koji u svom radu i nema