Preskoči na glavni sadržaj

O ReArt-uOpće informacije za ReArt festival umjetnosti i kreativnosti


ReArt festival jedan je od projekata udruge za umjetnost i stvaralaštvo REART te se izvodi od 2014. godine u Osijeku. ReArt predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. Festival stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. 
ReArt time povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka.
ReArt festivalom želi se postići prepoznatljivost grada Osijeka i regije Slavonije i Baranje kao kulturnog i urbanog središta te mjesta za umjetnost i raznolikost, a ujedno promovirati i obogatiti turističku i gospodarsku ponudu grada.
Festival promovira lokalne umjetnike i kreativce te se vodi motom „Misli globalno kupuj lokalno“ potičući „uradi sam“ kulturu. 
Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. Interes mladih kao i svih uzrasta sve više raste, stoga ReArt okuplja veliki spektar različitosti.Raznolikost ReArt-ova programa otvara nove prilike, potiče nove suradnje te stvara dugotrajne uspomene, a podrazumijeva: kreativni sajam, izložbe, glazbeni program, predstave, gostovanja, filmske projekcije, edukativne radionice i predavanja predavača iz cijele regije s područja kulturne i kreativne industrije.


ReArt postoji od 2014. godine: prvo preko udruge Plantaža, zatim 2018. prelazi na istoimenu udrugu. Prvi ReArt sajam u božićnom izdanju dogodio se u prosincu 2014.; drugi ReArt u festivalskom izdanju pod temom „Alisa u zemlji čudesa“ održao se u travnju 2015.; treći božićni ReArt u prosincu 2015. U travnju 2016. odvio se pod temom “Put u središte zemlje” te u prosincu iste godine pod imenom ReArt božićno izdanje festivala. ReArt 2017. uvodi i dodatne programe poput ReArt piknika održanog u travnju, zatim ReArt festival na temu "Priča bez kraja" i već tradicionalno božićno izdanje festivala u prosincu. 2018. nakon "ReArt piknika u travnju (za obilježavanje dana planeta Zemlje) slijedi ljetno izdanje pod temom "Regoč i Slavenska mitologija".
Krajem 2018. organizira se tradicionalni ReArt božićni sajam i kreće rad preko novoosnovane Udruge za umjetnost i stvaralaštvo REART. 2019. obilježava ReArt piknik, ReArt festival sa temom "Vodič kroz galaksiju za autostopere" i tradicionalno božićno izdanje festivala.


ReArt festival ima i svoja gostovanja na drugim festivalima te ga obilježava sada već iznimno prepoznatljivi kreativno umjetnički ambijent od recikliranih materijala koji vode, Valentina Grubačević, Slađana Zubić i Marija vidaković Tulić uz pojedine članove udruge REART. Ukoliko ste zainteresirani za suradnju s nama, slobodno nam se javite!Unutar ReArt festivala postoji kreativni sajam koji osim u svom proljetnom izdanju ima i božićno izdanje. Kreativni sajam predstavlja i okuplja razne umjetnike, rukotvorce i kreativce. Za izlaganje na ReArt sajamskom dijelu pratite aktualne natječaje koje objavimo gdje se možete prijaviti i saznati ostale informacije.
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – 2022.

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – 2022. Rok za prijavu: od 06. 05. do 06. 06. 2022. Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART  otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival kreativnom sajmu – 2022. ReArt će se održati 24., 25. i 26. lipnja 2022. u Osijeku. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete.  Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije, osvijestiti “Uradi sam” kulturu, poticati umjetnike i kreativce, publici poručiti “Misli globalno-kupuj lokalno” i uz popratni sadržaj u

Program ReArt festivala 2021

  ReArt festival 2021. satnica programa Mjesto: Livada u Tvrđi kod Državnog arhiva, ul. Kamila Firingera 3, Osijek Dođite na festival biciklom ili pješke! Petak 18.6. 2021. (od 14 do 01 h) od 14h - ReArt chill uz kafić na otvorenom by Rubicon pub i hrana by Špajz, vidimo se na livadi i ponesite si dekicu ili jastučić za sjedenje i chillanje! Izložbe: - izložba zastavica radova djece i mladih osnovnih i srednjih škola. Napravi selfie i #reart2021 - ReArt izložba skulptura i instalacija, pronađi umjetnički rad, napravi selfi sa #reart2021, postaj online na Instagram ili Facebook, stvaraj festival s nama! - izložba pod nazivom „stARTanje” umjetničkih radova/ilustracija, umjetnici: Jasmin Mišković, Maja Biondić, Slađana Zubić, Matej Matagić, Dora Kralik i Kristina Penava. Ostali program: - 10h Javna likovna akcija; oslikavanje suncobrana na ReArt festivalu by Rebus - 17 do 19 h Radionice za djecu Bajkaonica ; „Bajke pod baldahinom” by Jasna Komendanović i Tamara Čer, Društvo „N

Izlagači ReArt festivala 2021