Preskoči na glavni sadržaj

1. ReArt sajam umjetnosti i rukotvorina


U subotu, 20. prosinca 2014. u Esseker centru u Osijeku otvara se 1. ReArt sajam umjetnosti i rukotvorina. Po prvi puta na jednome mjestu, uz najbolju selekciju izlagača ReArt predstavlja umjetnike i rukotvorce u Božićnom izdanju. 
U toplom prostoru ugodnog ambijenta i „Božićnog“ duha, stvoriti će se mjesto susreta, upoznavanja, igre i umjetnosti.
Već dugo najavljivani ReArt sajam predstavlja i ovogodišnji program. Samo 20. prosinca od 9:00 sati Vas u glavnom holu Esseker centra čeka ReArt sajam sa točno 31 izlagačem. Svatko ima priliku pogledati izložene radove i pronaći poklon za dragu mu osobu pri tome znajući da je u svaki rad uloženo mnogo ljubavi i truda. Izloženi radovi ReArt sajma su umjetnički vrijedni i unikatni, od grafika, fotografija, nakita, igračaka, do kozmetike, recikliranog namještaja pa čak i animiranog filma i stripa. Na popisu izlagača možete naći vrlo cijenjene mlade umjetnike, kao i mlade kreativce i poduzetnike. Od našeg poznatog osječkog animatora i strip crtača Marka Dješke, do izlagača koji dolaze iz Zagreba, Vukovara ili Slavonskog Broda. 

O 10:00 do 13:00 sati najavljujemo Kreativnu radionicu izrade Božićnih ukrasa od recikliranih materijala namjenjena djeci a vodi ju naša Vedrana. Zatim u suradnji sa MagicOs-om od 14:00 do 16:00 sati imate priliku vidjeti predstavu i naučiti magičnu izradu predmeta od balona. Vrhunac Božićne čarolije, Plesni studio Shine s kojima ReArt izvrsno surađuje, od 17:00 sati vam predstavlja čarobnu plesnu točku koja će još više začiniti „Božićni duh“. Za kraj od 17:00 do 19:30 sati u suradnji sa DV Dugine boje, mali predškolarci imaju prilike izrađivati neobične Božićne ukrase.
Zatvaranje ReArt sajma umjetnosti i rukotvorina najavljeno je za 19:30. ReArt traje samo jedan dan, zato požurite jer ulaz je besplatan!

Popis izlagača:
SWEET ANGELS, PLANTAŽA, KUĆICA, RUSTY PARTS CREATIVITY, LE GARACHES/PIPI LU, RUSHKA ART, MALE STVARI, ACTING LIKE A CHILD, VESNA GAŠPARIĆ, KINKIE BIJOU, AUKS, MARGARETA, BARANJSKA LAVANDA, CYMKA BAGS, TILDE OS, ĆURKE, TAMARA MEŠČIĆ, GALENA OBRT, DENIS BOŽIĆ BOGOVIĆ, KAPE ZA SVAKU GLAVU, DV DUGINE BOJE, MARIJA ŠKROBO, PLAY AND COVER, LITTLE.BAG., MOMIR BABORAC, NUSCH CRAFT, ANA JERKIĆ, MANUFACTURA, MARKO DJEŠKA, KOD TINE, SANDRA MAČEK
Organizator ReArt-a: Udruga PLANTaža sa Božićnom plesnom čarolijom Plesnog studija Shine
Partneri: MagicOs, Eko Rural Net

I šećer na kraju, nakon sajma od 22:00 sata dođite na ReArt after party u klub Exit (Tvrđa),Osijek.
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt 2018 - natječaj za instalacije i skulpture

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 30. lipnja – 1. srpnja 2018. god. u gradu Osijeku!

ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce i ostale kreativce na jednom mjestu, a jedan od ciljeva festivala je svake godine pozvati umjetnike na izlaganje umjetničkih radova (skulptura i instalacija) te promovirajući njihov rad na drukčiji način stvoriti platformu umjetničkog predstavljanja. Do sada se na ReArt-u unutar četiri godine predstavilo preko 80 umjetnika, ponajviše sa ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija. Sve se odvijalo na otvorenom stoga su umjetnici imali mogućnost promišljanja na licu mjesta.
Kao uzbudljiv i privlačan festival koji stvara spektakularne doživljaje posjetiteljima uz interaktivne umjetničke radove ReArt 2018. godine otvara svoja vrata temom "Regoč" i slavenska mitologija. 
Stoga se svi umjetnic…

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2018.

Rok za prijavu: od 17. travnja do 15. svibnja 2018. Rezultati natječaja: oko 17. svibnja 2018.
Udruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival 2018. ReArt će se održati u Osijeku 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Perivoju kralja Tomislava. Tema ovogodišnjeg festival je “Regoč” i slavenska mitologija. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost rada/branda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet rada/branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent. Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije…

Postani volonter na ReArt festivalu 2018!

Od danas je otvoren natječaj za volontere na ReArt festivalu 2018 - Regoč i slavenska mitologija. Priključite se našoj organizaciji, prikupite nove vještine i znanja, steknite iskustvo iii doobro se zabavite u svijetu ReArta!
Prijaviti se možete do 15. lipnja 2018., a jedini uvjet za prijavu su dobra volja i napunjenih 15 godina prije početka festivala :) 

Prijavite se možete klikom na LINK