Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu 2016.NATJEČAJ ZA IZLAGANJE I/ILI PRODAJU na ReArt festivalu 2016. na temu: Put u središte zemlje
Mjesto: Tvrđa (kod vodenih vrata) u Osijeku
Natječaj je otvoren od 4. do 31. ožujka 2016.

Udruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova na ReArt festivalu 2016.
ReArt će se odžati 22. i 23. travnja 2016. na prostorima Tvrđe, kod “Vodenih vrata” u Osijeku. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost rada/branda, ručnu obradu rada sa što manje strojne obrade, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet rada/branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent vezan uz tematiku Puta u središte zemlje.
Opis proizvoda su: slike, grafike, skulpture, crteži, ilustracije, fotografije itd. Dizajn (produkt, modni), re-dizajn, suveniri ili od predmeta opće uporabe igračke i biljna kozmetika. Na natječaj se mogu prijaviti slikovnice i stripovi tiskani u maloj nakladi.
Potrebno je ispuniti „Prijavnicu za ReArt“ i uz prijavnicu koju se šalje na e-mail, treba priložiti i minimalno 3 fotografije sa primjerima proizvoda koji se planiraju izlagati. Fotografije predstavljaju Vas i Vaš proizvod stoga preporučamo da ih šaljete u što kvalitetnijem formatu.

Molimo Vas da sve prijave pošaljete na e-mail: reart.sajam@gmail.com sa naznakom „ReArt natječaj 2016“ najkasnije do 31. ožujka 2016.
Sve prijave prolaze stručno žiriranje (žiri je sastavljen od dva akademska umjetnika i jednog kreativca), nakon kojeg će autori i grupe autora elektronskim putem biti obaviješteni o rezultatima natječaja. Prijava na natječaj je besplatna. Svi odabrani izlagači potpisuju Ugovor o izlaganju. U ugovoru je naznačena naplata štanda u iznosu od pedeset kuna za oba dana i deset posto od sveukupne prodaje koja se donira Udruzi Plantaža na kraju ReArt festivala.

Izlagač ili grupa izlagača (ovisno o prijavi) imaju jedan kvadratni metar prostora za izlaganje. Od opreme svatko od izlagača, ili grupe izlagača će imati štand za izlaganje dok ostale rekvizite moraju donijeti sami. Radove se može izložiti u obliku mape, uramljene radove, objesiti kvačicama ili već nekim drugim primjerenim načinom prezentacije rada. Ukoliko dođe do oštećenja ili gubitka predmeta, odgovornost snose sami izlagači. ReArt traje dva dana, stoga svi izlagači dolaze u isto vrijeme (jedan sat prije početka) i odlaze u isto vrijeme ostavljajući za sobom čist prostor kakvim su ga i zatekli. Osim što se može izlagati svoje proizvode, izlagači samostalno određuju načine i metode naplate svojih proizvoda u skladu sa zakonskim odredbama. Svi odabrani izlagači potpisuju Ugovor o izlaganju i pridržavaju se ugovora.
Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Za sva pitanja obratite se e-mailom: reart.sajam@gmail.com


Prijavnicu možete preuzeti ovdje: 


Primjedbe