Preskoči na glavni sadržaj

Danas zanimljiv projekt Papergirl Osijek

ReArt festival podržava vizualne, likovne i kreativne projekte, jedan od njih se provodi unutar udruge PLANTaža u "KUT"u Tvrđe ili novoj "Kulturoj utvrdi" na adresi Fakultetska 2, Osijek.

Poprilično je zanimljiv kreativni projekt sa otvorenom izložbom od 10 do 03 sata. Ovdje prenosimo par fotografija, opisa i svakako web link gdje projekt možete pratiti.


Papergirl je nekomercijalni umjetnički projekt koji okuplja ljude u proslavi umjetnosti i zajednice na nekonvencionalan i nesebičan način.
U ovom godišnjem projektu, umjetnici svih uzrasta i sposobnosti su pozvani da doniraju svoj rad na putujuće izložbe. Nakon što je prošao rok za prikupljanje radova, organizira se ogledna izložba svih pristiglih radova, besplatna i otvorena za sve. Po završetku izložbe, prikupljeni radovi poklanjaju se srolani u tuljke slučajnim prolaznicima putem bicikla (u stilu američkog paperboy). 

Papergirl Osijek-art projekt koji spaja publiku i umjetnost je u potpunosti participativan, nekomercijalan i impulzivan ,svatko, baš svatko tko poželi može sudjelovati: doniranjem vlastitog uratka ili pomažući svojim radom u organizaciji i distribuciji. Cilj projekta je pozitivno iznenaditi ljude nesebičnim dobrim djelom, širiti pozitivan stav i suradnju među ljudima. Pri tome je bitno naglasiti da se nipošto ne mora raditi o profesionalnim umjetnicima – dobrodošli su svi koji stvaraju i imaju želju plod svoje kreativnosti podijeliti s drugima.

Program Papergirla 2017.
10:00- 3:00 : Papergirl izložba
10:00-3:00 : Dublin Dostava kafić
10:00- 3:00 : Post it Wall – pohvale-pritužbe –savjeti-ideje
11:00 : Kokice
11:00- 13:00 : Čarobna tvornica biciklističkih ideja
( popravljaonica bicikli )

11:00 : Oslikavanje platnenih torbi (cekera)
11:00-17:00 : Papergirl likovna radionica
12:00-13:00: Radionica izrade Cvjetnih kuglica
14:00- 18:00 : Plamingo Flow Art, žonglerska radionica
20:00 : Jam Session
22:30 – 3:00 : Dj Mefa


Ambijent-interijer cijelog prostora KUT-a osmislile su tri umjetnice Marija Vidaković Tulić, Valentina Grubačević i Slađana Zubić. Umjetnice čine glavni umjetnički postav ReArt festivala.

Pratite Papergirl Osijek preko FB: https://www.facebook.com/events/153937598531917/permalink/156621051596905/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Predstavljamo "Svjetlost fenjera"

SVJETLOST FENJERA - PREDSTAVLJANJE Kako živimo u   vremenu potpune industrijalizacije i serijske proizvodnje, tako se javlja i želja za proizvodom koji je drugačiji. Za proizvodom koji je rađen rukom onoga koji voli to što radi. Imamo čast predstaviti mladog profesora filozofije i latinskog jezika Miroslava Kerna, zaljubljenika u starinske svjetiljke koje svojim magičnim svjetlom upotpunjuju atmosferu i toplinu svakoga doma. Kern predstavlja svoju udrugu Svjetlost fenjera preko koje djeluje u promoviranju i edukaciji o starinskim svjetiljkama – fenjerima. Kako nam je objasnio prof. Kern, petrolejske lampe potječu iz vremena kada nije bilo električne energije. Od sredine 19. stoljeća pa gotovo sve donedavno diljem svijeta, pa čak i u nas ( Luna, Karlovac ), proizvodile su se petrolejske lampe ili fenjeri koji su svojim korisnicima nudili malo prigušenog svjetla i puno romantike. Predstavljamo jednoga usudili bismo se reći,   usamljenog obrtnika koji u svom radu i nema

ReArt festival - PROGRAM

  Pozivamo vas da ovih blagdana podržite umjetnike i rukotvorce na ReArt festivalu - zimsko izdanje koje će se održati u Kulturnom centru Osijek u subotu 16. 12. 2023. u vremenu od 9:30 do 19 sati u organizaciji udruge REART. U sklopu zimskog izdanja festivala biti će prilike za druženje uz umjetnike, kreativce i rukotvorce svih usmjerenja. Na ReArtovom najkreativnijem sajmu sa 23 izlagača, pronađite "handmade" poklone za najdraže, sajam nudi kreativne umjetničke stvari, nakit, predmete od drveta, odjeću i modne dodatke, kozmetiku, igračke, umjetničke slike i drugo. ReArt sada već 9. godinu okuplja spektar različitosti kulturne industrije kroz kreativni sajam. Prepoznatljivost je u brandovima koje ćete moći upoznati kao i ljude koji stoje iza kvalitete svoga branda. IZLAGAČI: Biljke.Plants terariji & sobne biljke Hrvatska , Josip Balić , Pink_ink , Maku handmade art, Galena obrt , Ginko, life.of.dots, NoLi- baby handmade , Pipi Lu /Legaraches, Statement - Obrt za proizvod
ReArt festival održat će se 23. i 24. lipnja 2023. godine u Osijeku, u Tvrđi, na "Livadi", na adresi Ulica Kamila Firingera 3 (ispred prostora udruge Slama). Festival predstavlja interdisciplinarnu umjetničku platformu za jačanje kreativne industrije i umjetničkog poduzetništva. Jedinstvenim umrežavanjem, poticanjem i promoviranjem kreativnog stvaralaštva umjetnika i kreativaca, kreirat će se program za sve, i velike i male posjetitelje. Kreativan sajam, razne interaktivne radionice, nastupi glazbenika i još mnogo toga očekuje vas i ove godine. Ovogodišnja tema ReARt festivala je "Nigdjezemska". Detaljnije informacije o samom programu moći ćete saznati u narednim objavama na društvenim mrežama:  https://www.facebook.com/reart.fest/  i  https://www.instagram.com/reartfestival/?hl=en  Grafički dizajn by Tin Ringsmuth, Demiurg