Preskoči na glavni sadržaj

Danas zanimljiv projekt Papergirl Osijek

ReArt festival podržava vizualne, likovne i kreativne projekte, jedan od njih se provodi unutar udruge PLANTaža u "KUT"u Tvrđe ili novoj "Kulturoj utvrdi" na adresi Fakultetska 2, Osijek.

Poprilično je zanimljiv kreativni projekt sa otvorenom izložbom od 10 do 03 sata. Ovdje prenosimo par fotografija, opisa i svakako web link gdje projekt možete pratiti.


Papergirl je nekomercijalni umjetnički projekt koji okuplja ljude u proslavi umjetnosti i zajednice na nekonvencionalan i nesebičan način.
U ovom godišnjem projektu, umjetnici svih uzrasta i sposobnosti su pozvani da doniraju svoj rad na putujuće izložbe. Nakon što je prošao rok za prikupljanje radova, organizira se ogledna izložba svih pristiglih radova, besplatna i otvorena za sve. Po završetku izložbe, prikupljeni radovi poklanjaju se srolani u tuljke slučajnim prolaznicima putem bicikla (u stilu američkog paperboy). 

Papergirl Osijek-art projekt koji spaja publiku i umjetnost je u potpunosti participativan, nekomercijalan i impulzivan ,svatko, baš svatko tko poželi može sudjelovati: doniranjem vlastitog uratka ili pomažući svojim radom u organizaciji i distribuciji. Cilj projekta je pozitivno iznenaditi ljude nesebičnim dobrim djelom, širiti pozitivan stav i suradnju među ljudima. Pri tome je bitno naglasiti da se nipošto ne mora raditi o profesionalnim umjetnicima – dobrodošli su svi koji stvaraju i imaju želju plod svoje kreativnosti podijeliti s drugima.

Program Papergirla 2017.
10:00- 3:00 : Papergirl izložba
10:00-3:00 : Dublin Dostava kafić
10:00- 3:00 : Post it Wall – pohvale-pritužbe –savjeti-ideje
11:00 : Kokice
11:00- 13:00 : Čarobna tvornica biciklističkih ideja
( popravljaonica bicikli )

11:00 : Oslikavanje platnenih torbi (cekera)
11:00-17:00 : Papergirl likovna radionica
12:00-13:00: Radionica izrade Cvjetnih kuglica
14:00- 18:00 : Plamingo Flow Art, žonglerska radionica
20:00 : Jam Session
22:30 – 3:00 : Dj Mefa


Ambijent-interijer cijelog prostora KUT-a osmislile su tri umjetnice Marija Vidaković Tulić, Valentina Grubačević i Slađana Zubić. Umjetnice čine glavni umjetnički postav ReArt festivala.

Pratite Papergirl Osijek preko FB: https://www.facebook.com/events/153937598531917/permalink/156621051596905/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt 2018 - natječaj za instalacije i skulpture

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 30. lipnja – 1. srpnja 2018. god. u gradu Osijeku!

ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce i ostale kreativce na jednom mjestu, a jedan od ciljeva festivala je svake godine pozvati umjetnike na izlaganje umjetničkih radova (skulptura i instalacija) te promovirajući njihov rad na drukčiji način stvoriti platformu umjetničkog predstavljanja. Do sada se na ReArt-u unutar četiri godine predstavilo preko 80 umjetnika, ponajviše sa ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija. Sve se odvijalo na otvorenom stoga su umjetnici imali mogućnost promišljanja na licu mjesta.
Kao uzbudljiv i privlačan festival koji stvara spektakularne doživljaje posjetiteljima uz interaktivne umjetničke radove ReArt 2018. godine otvara svoja vrata temom "Regoč" i slavenska mitologija. 
Stoga se svi umjetnic…

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2018.

Rok za prijavu: od 17. travnja do 15. svibnja 2018. Rezultati natječaja: oko 17. svibnja 2018.
Udruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival 2018. ReArt će se održati u Osijeku 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Perivoju kralja Tomislava. Tema ovogodišnjeg festival je “Regoč” i slavenska mitologija. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost rada/branda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet rada/branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent. Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije…

Postani volonter na ReArt festivalu 2018!

Od danas je otvoren natječaj za volontere na ReArt festivalu 2018 - Regoč i slavenska mitologija. Priključite se našoj organizaciji, prikupite nove vještine i znanja, steknite iskustvo iii doobro se zabavite u svijetu ReArta!
Prijaviti se možete do 15. lipnja 2018., a jedini uvjet za prijavu su dobra volja i napunjenih 15 godina prije početka festivala :) 

Prijavite se možete klikom na LINK