Preskoči na glavni sadržaj

Reart Festival 2018
Dragi ReArtovci,


dobrodošli u našu šumsku priču 2018. godine koja vam otkriva umjetnosti, kreativnosti i zabavu na jedan potpuno drukčiji način. Naime, ovogodišnja tema ReArt festivala govori o slavenskoj mitologiji i priči „Regoč“  naše spisateljice Ivane B. Mažuranić. Slavenska mitologija u ReArtu ove je godine povezana sa šumom i prirodom, jer su prema vjerovanjima starih Slavena šuma i stabla bila mjesta na kojima su obitavala razna bića. Inspiraciju mitologijom i šumom naša spisateljica Ivana je utjelovila u svoje umjetničko djelo Priče iz davnine. Na ovaj način i mi želimo umjetnički oživjeti i osvijestiti  prekrasnu i najstariju šumu u našem Perivoju kralja Tomislava, „botaničkom vrtu“ u Osijeku. ReArt festival, otkrivanjem novog mjesta i umjetničkim intervencijama stvara fantaziju i neobičan susret svih nas s veselim i raznolikim bićima mitologije. Spoj s umjetničkim djelima će služiti za daljnju pozitivnu inspiraciju. Bliski susret s Regočem, vilom Kosjenkom i ostalim dobrim bićima poput vila ili vilenjaka doživjet ćemo u parku, nadomak Tvrđe.

ReArt festival će ove godine predstaviti nove i stare kreativne izlagače, preko dvadeset likovnih umjetnika kroz izložbe na otvorenom, kao i  zastavice stvorene kroz likovni pogled djece. Uz ulične performere, radionice, glazbenike, glumce, u ReArtovu ambijentu predstavit ćemo i ostale predavače, entuzijaste i kreativce. Sada već po 8. put stvorit ćemo ponovnu sinergiju umjetnosti i raznolikosti, mjesto međunarodne, kreativne suradnje i energije vođeni „zelenim“ i šumskim ReArt omotačem našega Grada.

S programom izlazimo uskoro, a na vama je da u pozitivnoj i veseloj energiji pratite naše stranice, sudjelujete s nama u stvaranju i oživljavanju ReArta i dođete 30. 6. i 1.7. u šumu Perivoja kralja Tomislava i doživite zelenu čaroliju na potpuno drugačiji način.


Suradnici: Udruga Slama, Plesni studio Shine, Umjetnička akademija u Osijeku-kazališni odsjek, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna, UNIKOM Osijek, Grad Osijek, Ante-Mate i drugi.

Organizator: Udruga PLANTaža i suradnici

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2018.

Rok za prijavu: od 17. travnja do 15. svibnja 2018. Rezultati natječaja: oko 17. svibnja 2018.
Udruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival 2018. ReArt će se održati u Osijeku 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Perivoju kralja Tomislava. Tema ovogodišnjeg festival je “Regoč” i slavenska mitologija. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost rada/branda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet rada/branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent. Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije…

Postani volonter na ReArt festivalu 2018!

Od danas je otvoren natječaj za volontere na ReArt festivalu 2018 - Regoč i slavenska mitologija. Priključite se našoj organizaciji, prikupite nove vještine i znanja, steknite iskustvo iii doobro se zabavite u svijetu ReArta!
Prijaviti se možete do 15. lipnja 2018., a jedini uvjet za prijavu su dobra volja i napunjenih 15 godina prije početka festivala :) 

Prijavite se možete klikom na LINK

Napravi zastavu za ReArt festival!

Poziv na izlaganje Napravi zastavu za ReArt festival 2018.!
Pozivamo sve mlade kreativce i kreativke na oslikavanje vlastitih zastava na temu „Regoč i slavenska mitologija“, inspiriranu pripovjetkama Ivane Brlić Mažuranić, koja čini temu ovogodišnjeg ReArt festivala.Spomenuta priča otkriva pitanja fantazije, putovanja, iluzija i sveukupnih izmišljenih prostora unutar naše mašte, što temu čini poketačkom energijom kada su u pitanju mašta i kreativnost.
Tko može sudjelovati? Učenici osnovnih i srednjih škola, a mogu se prijaviti pojedinačni i grupni radovi.U grupnom radu mogu sudjelovati najviše 2 učenika.
Zašto? Zanima nas kako djeca i mladi doživljavaju tematiku „Regoča“, kao i određene ulomke iz knjige koje mogu vizualizirati kroz svoju maštu, naslikati i izraziti. Najbolje radove nagradit ćemo likovnim poklon paketom te dodijeliti nagradu za najbolju zastavu u kategoriji osnovne škole i nagradu za kategoriju srednje škole.
Uvjeti: Zastave je potrebno napraviti na tkanini u dimenzijama na…