Preskoči na glavni sadržaj

Reart Festival 2018
Dragi ReArtovci,


dobrodošli u našu šumsku priču 2018. godine koja vam otkriva umjetnosti, kreativnosti i zabavu na jedan potpuno drukčiji način. Naime, ovogodišnja tema ReArt festivala govori o slavenskoj mitologiji i priči „Regoč“  naše spisateljice Ivane B. Mažuranić. Slavenska mitologija u ReArtu ove je godine povezana sa šumom i prirodom, jer su prema vjerovanjima starih Slavena šuma i stabla bila mjesta na kojima su obitavala razna bića. Inspiraciju mitologijom i šumom naša spisateljica Ivana je utjelovila u svoje umjetničko djelo Priče iz davnine. Na ovaj način i mi želimo umjetnički oživjeti i osvijestiti  prekrasnu i najstariju šumu u našem Perivoju kralja Tomislava, „botaničkom vrtu“ u Osijeku. ReArt festival, otkrivanjem novog mjesta i umjetničkim intervencijama stvara fantaziju i neobičan susret svih nas s veselim i raznolikim bićima mitologije. Spoj s umjetničkim djelima će služiti za daljnju pozitivnu inspiraciju. Bliski susret s Regočem, vilom Kosjenkom i ostalim dobrim bićima poput vila ili vilenjaka doživjet ćemo u parku, nadomak Tvrđe.

ReArt festival će ove godine predstaviti nove i stare kreativne izlagače, preko dvadeset likovnih umjetnika kroz izložbe na otvorenom, kao i  zastavice stvorene kroz likovni pogled djece. Uz ulične performere, radionice, glazbenike, glumce, u ReArtovu ambijentu predstavit ćemo i ostale predavače, entuzijaste i kreativce. Sada već po 8. put stvorit ćemo ponovnu sinergiju umjetnosti i raznolikosti, mjesto međunarodne, kreativne suradnje i energije vođeni „zelenim“ i šumskim ReArt omotačem našega Grada.

S programom izlazimo uskoro, a na vama je da u pozitivnoj i veseloj energiji pratite naše stranice, sudjelujete s nama u stvaranju i oživljavanju ReArta i dođete 30. 6. i 1.7. u šumu Perivoja kralja Tomislava i doživite zelenu čaroliju na potpuno drugačiji način.


Suradnici: Udruga Slama, Plesni studio Shine, Umjetnička akademija u Osijeku-kazališni odsjek, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna, UNIKOM Osijek, Grad Osijek, Ante-Mate i drugi.

Organizator: Udruga PLANTaža i suradnici

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2018.

Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2018.
Rok za prijavu: od 09. studenog do 30. studenog 2018. Rezultati natječaja: okvirno 3. prosinca 2018.
ReArt će se održati 14. i 15. prosinca 2018., Esseker centar u Osijeku. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, zadruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost branda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet vašeg branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent vezan uz božićnu tematiku.
Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije, grafike, fotografije it…

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2019.

Rok za prijavu: od 16. travnja do 19. svibnja 2019. Rezultati natječaja: okvirno 23. svibnja
Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ovogodišnje izdanje ReArt festivala.
ReArt 2019 održat će se od 14. do 16. lipnja 2019. na ulicama Tvrđe prema “Vodenim vratima” u Osijeku, a naziv ovogodišnje teme je “Vodič kroz galaksiju za autostopere”.
Izlagački dio festivala trajat će ukupno dva dana (15. i 16. lipnja 2019.)
Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, zadruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost brenda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet Vašega proizvoda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici ''…

ReArt 2019 - natječaj za multimedijalnu izložbu "Vodič kroz galaksiju"

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 14. do 16. lipnja 2019. godine u galeriji Kazamat, Osijek. O natječaju! Izložbeni dio programa, svake godine čini neizostavan dio ReArt festivala te je pri svakom svome izdanju određen pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja, a ovogodišnja će multimedijalna izložba pretočiti galaktičko iskustvo u gradskim galerijskim prostorima.
ReArt festival već petu godinu za redom stvara i održava platformu za promicanje likovne umjetnosti, stvaralaštva afirmiranih i neafirmiranih umjetnika, a sve s ciljem povezivanja lokalne zajednice s raznolikim umjetničkim praksama pri čemu svi sudionici postaju vidljivima u medijskom i javnom prostoru.
Multimedijalnom izložbom „Vodič kroz galaksiju“ u prostorima Galerije Kazamat nastavlja se umjetnička izložbena praksa ReArt festivala.
Program izložbe objedinit će umjetničke audiovizualne intervencije kroz predstavljanje relev…