Preskoči na glavni sadržaj

Danas zanimljiv projekt Papergirl Osijek

ReArt festival podržava vizualne, likovne i kreativne projekte, jedan od njih se provodi unutar udruge PLANTaža u "KUT"u Tvrđe ili novoj "Kulturoj utvrdi" na adresi Fakultetska 2, Osijek.

Poprilično je zanimljiv kreativni projekt sa otvorenom izložbom od 10 do 03 sata. Ovdje prenosimo par fotografija, opisa i svakako web link gdje projekt možete pratiti.


Papergirl je nekomercijalni umjetnički projekt koji okuplja ljude u proslavi umjetnosti i zajednice na nekonvencionalan i nesebičan način.
U ovom godišnjem projektu, umjetnici svih uzrasta i sposobnosti su pozvani da doniraju svoj rad na putujuće izložbe. Nakon što je prošao rok za prikupljanje radova, organizira se ogledna izložba svih pristiglih radova, besplatna i otvorena za sve. Po završetku izložbe, prikupljeni radovi poklanjaju se srolani u tuljke slučajnim prolaznicima putem bicikla (u stilu američkog paperboy). 

Papergirl Osijek-art projekt koji spaja publiku i umjetnost je u potpunosti participativan, nekomercijalan i impulzivan ,svatko, baš svatko tko poželi može sudjelovati: doniranjem vlastitog uratka ili pomažući svojim radom u organizaciji i distribuciji. Cilj projekta je pozitivno iznenaditi ljude nesebičnim dobrim djelom, širiti pozitivan stav i suradnju među ljudima. Pri tome je bitno naglasiti da se nipošto ne mora raditi o profesionalnim umjetnicima – dobrodošli su svi koji stvaraju i imaju želju plod svoje kreativnosti podijeliti s drugima.

Program Papergirla 2017.
10:00- 3:00 : Papergirl izložba
10:00-3:00 : Dublin Dostava kafić
10:00- 3:00 : Post it Wall – pohvale-pritužbe –savjeti-ideje
11:00 : Kokice
11:00- 13:00 : Čarobna tvornica biciklističkih ideja
( popravljaonica bicikli )

11:00 : Oslikavanje platnenih torbi (cekera)
11:00-17:00 : Papergirl likovna radionica
12:00-13:00: Radionica izrade Cvjetnih kuglica
14:00- 18:00 : Plamingo Flow Art, žonglerska radionica
20:00 : Jam Session
22:30 – 3:00 : Dj Mefa


Ambijent-interijer cijelog prostora KUT-a osmislile su tri umjetnice Marija Vidaković Tulić, Valentina Grubačević i Slađana Zubić. Umjetnice čine glavni umjetnički postav ReArt festivala.

Pratite Papergirl Osijek preko FB: https://www.facebook.com/events/153937598531917/permalink/156621051596905/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu - božićno izdanje 2020.

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020. Rok za prijavu: od 21. 11. do 1. 12. 2020. Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020. ReArt se planira održati u manjem izdanju festivala, 19. prosinca 2020. godine u Kulturnom centru u Osijeku ukoliko to epidemiološka situacija i mjere budu dopuštale. U suprotnom, ReArt festival će se održati u online izdanju, ovisno o mogućnostima. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda k

Natječaj za izlaganje ReArt 2021.

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2021. ____________________________________________________________ Rok za prijavu: od 17. svibnja do 01. lipnja 2021.  Rezultati natječaja: okvirno 4. lipnja 2021. Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ovogodišnje izdanje ReArt festivala. ReArt festival 2021. održat će se od 18. do 20. lipnja 2021. na ulicama Tvrđe , livadi Državnog arhiva (ul. Kamila Firingera) u Osijeku, a naziv ovogodišnje teme je “ Mali princ ”. Plan za izlagački dio festivala (sajam) u trajanju od ukupno dva dana ( 19. i 20. lipnja 2021. subota i nedjelja ) biti će u skladu sa epidemiološkom mjerama ali zbog neizvjesnosti svih događanja moramo napomenuti kako ćemo o mogućnosti održavanja sajma unutar ReArt festivala naknadno obavijestiti. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, zadruge,

Program ReArt festivala 2021

  ReArt festival 2021. satnica programa Mjesto: Livada u Tvrđi kod Državnog arhiva, ul. Kamila Firingera 3, Osijek Dođite na festival biciklom ili pješke! Petak 18.6. 2021. (od 14 do 01 h) od 14h - ReArt chill uz kafić na otvorenom by Rubicon pub i hrana by Špajz, vidimo se na livadi i ponesite si dekicu ili jastučić za sjedenje i chillanje! Izložbe: - izložba zastavica radova djece i mladih osnovnih i srednjih škola. Napravi selfie i #reart2021 - ReArt izložba skulptura i instalacija, pronađi umjetnički rad, napravi selfi sa #reart2021, postaj online na Instagram ili Facebook, stvaraj festival s nama! - izložba pod nazivom „stARTanje” umjetničkih radova/ilustracija, umjetnici: Jasmin Mišković, Maja Biondić, Slađana Zubić, Matej Matagić, Dora Kralik i Kristina Penava. Ostali program: - 10h Javna likovna akcija; oslikavanje suncobrana na ReArt festivalu by Rebus - 17 do 19 h Radionice za djecu Bajkaonica ; „Bajke pod baldahinom” by Jasna Komendanović i Tamara Čer, Društvo „N