Preskoči na glavni sadržaj

Napravi zastavu za ReArt festival!


Poziv na izlaganje
Napravi zastavu za ReArt festival 2018.!
Pozivamo sve mlade kreativce i kreativke na oslikavanje vlastitih zastava na temu „Regoč i slavenska mitologija“, inspiriranu pripovjetkama Ivane Brlić Mažuranić, koja čini temu ovogodišnjeg ReArt festivala.  Spomenuta priča otkriva pitanja fantazije, putovanja, iluzija i sveukupnih izmišljenih prostora unutar naše mašte, što temu čini poketačkom energijom kada su u pitanju mašta i kreativnost.

Tko može sudjelovati?
Učenici osnovnih i srednjih škola, a mogu se prijaviti pojedinačni i grupni radovi.  U grupnom radu mogu sudjelovati najviše 2 učenika.

Zašto?
Zanima nas kako djeca i mladi doživljavaju tematiku „Regoča“, kao i određene ulomke iz knjige koje mogu vizualizirati kroz svoju maštu, naslikati i izraziti.
Najbolje radove nagradit ćemo likovnim poklon paketom te dodijeliti nagradu za najbolju zastavu u kategoriji osnovne škole i nagradu za kategoriju srednje škole.

Uvjeti:
Zastave je potrebno napraviti na tkanini u dimenzijama naznačenim na ilustraciji zastave, niže u dokumentu. Na zastavu je potrebno uvrstiti i naslov: ReArt festival koji će biti dio oslikane zastave. Zaprimljene zastave izložit ćemo na ReArt festivalu, koji će se ove godine održati 30. lipnja i 1.srpnja.Propozicije natječaja:
Tema: „Regoč“ (Priča bez kraja) Ivana Brlić Mažuranić
Tehnika: akrilna boja, masne pastele, kombinirana tehnika, reciklirani materijali itd. Podsjećamo - negdje na zastavi mora pisati naslov: ReArt festival.
Dimenzije zastavice (može se koristiti stara i reciklirana tkanina): 50 x 40cm (+ gornji dio zastave treba imati prazan prostor - pregib od 8cm, kako je objašnjeno na ilustraciji)Na poleđini rada treba čitko napisati: IME I PREZIME (ako je grupni rad onda napisati oba učenika koja su sudjelovala), RAZRED, ŠKOLA i TEHNIKA.
Rok za slanje zastava:  do 10.6.2018. poslati na adresu: Udruga Plantaža, Savska 84, 31 000 Osijek (s naznakom „za ReArt festival“)


Zaprimljene zastave bit će izložene u sklopu izložbe na otvorenom za vrijeme ReArt festivala 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Osijeku.
Prijavom zastave pristaje se na javno prezentiranje i fotografiranje zastava, zastavice se ne vraćaju i ostaju u vlasništvu organizatora. Fotografije prethodnih zastavica možete pratiti preko Facebook stranice te službenog bloga ReArt festivala [http://reartfestival.blogspot.hr/].

Hvala svima koji će sudjelovati i pomoći u vizualnom dijelu ReArt festivala 2018. godine!
Veselimo se radovima!

Valentina Grubačević
voditeljica projekta

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu - božićno izdanje 2020.

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020. Rok za prijavu: od 21. 11. do 1. 12. 2020. Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020. ReArt se planira održati u manjem izdanju festivala, 19. prosinca 2020. godine u Kulturnom centru u Osijeku ukoliko to epidemiološka situacija i mjere budu dopuštale. U suprotnom, ReArt festival će se održati u online izdanju, ovisno o mogućnostima. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda k

Natječaj za izlaganje ReArt 2021.

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2021. ____________________________________________________________ Rok za prijavu: od 17. svibnja do 01. lipnja 2021.  Rezultati natječaja: okvirno 4. lipnja 2021. Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ovogodišnje izdanje ReArt festivala. ReArt festival 2021. održat će se od 18. do 20. lipnja 2021. na ulicama Tvrđe , livadi Državnog arhiva (ul. Kamila Firingera) u Osijeku, a naziv ovogodišnje teme je “ Mali princ ”. Plan za izlagački dio festivala (sajam) u trajanju od ukupno dva dana ( 19. i 20. lipnja 2021. subota i nedjelja ) biti će u skladu sa epidemiološkom mjerama ali zbog neizvjesnosti svih događanja moramo napomenuti kako ćemo o mogućnosti održavanja sajma unutar ReArt festivala naknadno obavijestiti. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, zadruge,

Program ReArt festivala 2021

  ReArt festival 2021. satnica programa Mjesto: Livada u Tvrđi kod Državnog arhiva, ul. Kamila Firingera 3, Osijek Dođite na festival biciklom ili pješke! Petak 18.6. 2021. (od 14 do 01 h) od 14h - ReArt chill uz kafić na otvorenom by Rubicon pub i hrana by Špajz, vidimo se na livadi i ponesite si dekicu ili jastučić za sjedenje i chillanje! Izložbe: - izložba zastavica radova djece i mladih osnovnih i srednjih škola. Napravi selfie i #reart2021 - ReArt izložba skulptura i instalacija, pronađi umjetnički rad, napravi selfi sa #reart2021, postaj online na Instagram ili Facebook, stvaraj festival s nama! - izložba pod nazivom „stARTanje” umjetničkih radova/ilustracija, umjetnici: Jasmin Mišković, Maja Biondić, Slađana Zubić, Matej Matagić, Dora Kralik i Kristina Penava. Ostali program: - 10h Javna likovna akcija; oslikavanje suncobrana na ReArt festivalu by Rebus - 17 do 19 h Radionice za djecu Bajkaonica ; „Bajke pod baldahinom” by Jasna Komendanović i Tamara Čer, Društvo „N