Preskoči na glavni sadržaj

Udruga ReArt na Osijek YOUTHniteduU sklopu projekta YOUTHnited te povodom Dana grada Osijeka, jučer su se u Esseker centru predstavljale razne osječke udruge čiji je rad usmjeren razvoju i aktivnostima mladih te isticanjem prioritetnog bavljenja pitanjem mladih.
Između 14 udruga koje su se imale prilike predstaviti, pronašla se i naša Udruga za umjetnost i stvaralaštvo ReArt.

Projekt YOUTHnited nastao je iz vizije okupljanja organizacija koje rade s mladima ili čiji je rad usmjeren mladima, ne bi li se prije svega mlade na području grada Osijeka informiralo o dostupnom sadržaju u njihovom gradu, a potom i s ciljem umrežavanja tih organizacija pod nazivnikom potreba mladih, što predstavlja prvi korak u zagovaranju i razvoju programa i projekata usmjerenih mladima.
Mladima je tako omogućeno da se upoznaju s 14 osječkih, nevladinih aktivnih udruga, njihovim radom i aktivnostima te se potencijalno pronađu u viziji neke od organizacija.

Našem su štandu prišli mnogi, a imali su prilike saznati koji su ciljevi udruge te aktivnosti koje provodi i kojima se bavi. Tako smo i najavili i proslijedili poziv za ReArt – božićno izdanje 2018. koje će se uskoro održati na istoj lokaciji, u Esseker centru
Odlučili smo se na interaktivni pristup, pa su tako svi posjetitelji mogli sudjelovati u izradi božićnih čestiki pečatiranjem u grafičkoj tehnici linoreza s brojnim ReArt i božićnim motivima.   Na štandu je bilo moguće pogledati unikatne ReArt platnene torbe, također otisnute u linorezu, kao i brojne druge kreativne radove naših članova kojima je cilj zajedničkim snagama promicati ''uradi sam kulturu“, umjetnost i kreativnost te ju približavati javnosti.

Za sve koji nisu bili s nama još jednom predstavljamo rad Udruge za umjetnost i stvaralaštvo ReArt koja pruža platformu za jedinstvo kulture, umjetnosti, ekologije i kreativnosti na jednome mjestu, a cilj je udruge u sklopu svoga djelovanja mladima, ali i svim drugim uzrastima ponuditi te ih uključiti u niz aktivnosti i radionica te događanja na interaktivnoj i motivirajućoj razini.

Nadolazećim božićnim izdanjem ReArt festivala, koje će se u prostorima Esseker centra odvijati 14. i 15. prosinca ove godine, naša se vizija, a u suradnji s vama, ostvaruje već četvrtu godinu za redom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu - božićno izdanje 2020.

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020. Rok za prijavu: od 21. 11. do 1. 12. 2020. Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020. ReArt se planira održati u manjem izdanju festivala, 19. prosinca 2020. godine u Kulturnom centru u Osijeku ukoliko to epidemiološka situacija i mjere budu dopuštale. U suprotnom, ReArt festival će se održati u online izdanju, ovisno o mogućnostima. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda k

Natječaj za izlaganje ReArt 2021.

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2021. ____________________________________________________________ Rok za prijavu: od 17. svibnja do 01. lipnja 2021.  Rezultati natječaja: okvirno 4. lipnja 2021. Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ovogodišnje izdanje ReArt festivala. ReArt festival 2021. održat će se od 18. do 20. lipnja 2021. na ulicama Tvrđe , livadi Državnog arhiva (ul. Kamila Firingera) u Osijeku, a naziv ovogodišnje teme je “ Mali princ ”. Plan za izlagački dio festivala (sajam) u trajanju od ukupno dva dana ( 19. i 20. lipnja 2021. subota i nedjelja ) biti će u skladu sa epidemiološkom mjerama ali zbog neizvjesnosti svih događanja moramo napomenuti kako ćemo o mogućnosti održavanja sajma unutar ReArt festivala naknadno obavijestiti. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, zadruge,

Program ReArt festivala 2021

  ReArt festival 2021. satnica programa Mjesto: Livada u Tvrđi kod Državnog arhiva, ul. Kamila Firingera 3, Osijek Dođite na festival biciklom ili pješke! Petak 18.6. 2021. (od 14 do 01 h) od 14h - ReArt chill uz kafić na otvorenom by Rubicon pub i hrana by Špajz, vidimo se na livadi i ponesite si dekicu ili jastučić za sjedenje i chillanje! Izložbe: - izložba zastavica radova djece i mladih osnovnih i srednjih škola. Napravi selfie i #reart2021 - ReArt izložba skulptura i instalacija, pronađi umjetnički rad, napravi selfi sa #reart2021, postaj online na Instagram ili Facebook, stvaraj festival s nama! - izložba pod nazivom „stARTanje” umjetničkih radova/ilustracija, umjetnici: Jasmin Mišković, Maja Biondić, Slađana Zubić, Matej Matagić, Dora Kralik i Kristina Penava. Ostali program: - 10h Javna likovna akcija; oslikavanje suncobrana na ReArt festivalu by Rebus - 17 do 19 h Radionice za djecu Bajkaonica ; „Bajke pod baldahinom” by Jasna Komendanović i Tamara Čer, Društvo „N