Preskoči na glavni sadržaj

ReArt zimsko izdanje PROGRAM

 

Pozivamo vas na ReArt festival - zimsko izdanje koje će se održati u Kulturnom centru Osijek u subotu 18. 12. 2021. u vremenu od 9 do 19 sati.
U sklopu zimskog izdanja festivala biti će prilike za druženje uz umjetnike, kreativce i rukotvorce svih usmjerenja. Na ReArtovom sada već tradicionalnom kreativnom sajmu izlagati će preko 20 izlagača predstavljajući kulturne i kreativne industrije Grada Osijeka kao i mnogo šire u regiji. Na kreativnom sajmu možete pogledati ili kupiti kvalitetne proizvode koji su ručno izrađeni te odišu originalnosti i inovativnosti u svojim radovima. Tako možete pronaći i "diy" poklon za sebe ili dragu osobu, kao i razne umjetnine slike, crteži, ilustracije, grafike ili fotografije. ReArt okuplja spektar različitosti kulturne industrije stoga možete pronaći i proizvode produkt i modnog dizajna, dekor i suvenire, igračke ili registriranu biljnu kozmetiku. Prepoznatljivost je u brandovima koje ćete moći upoznati kao i ljude koji stoje iza kvalitete svoga branda.

Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije, osvijestiti "uradi sam" kulturu te podržati lokalnu scenu usmjeravajući na umjetnost i kreativnost!

 

PROGRAM ReArt festivala – zimsko izdanje:

9 - 19h KREATIVNI SAJAM sa 22 izlagača/umjetnika

10 -12h “Božićno oslikavanje lica”, Marija Petrušić

10:30H  “Zimske priče uz pjesmu i ukulele”,  Romana Bisaga

10:30 - 11:30h radionica “Pronađi svoj ritam”, Suzana Žuljević i

asistentica Iva Rudež, Ps Shine

11 - 13:30h predstavljanje “Svijeće”, udruga Breza

11:30 - 12:30h radionica “Ples s rekvizitom”, Mira Sekereš  i asistentica Viktorija Sekereš, Ps Shine

11 - 14h radionica ”Lončarsko kolo”,  Ivana Lončarić

11 - 18h predstavljanje “Gramofonske ploče”,

Udruga volim gramofonske ploče

14 - 16h “Božićno oslikavanje lica”, Marija Petrušić

15 - 18h radionica ”Lončarsko kolo”, Ivana Lončarić

17h radionica “Vinyl record recycling”, Tamara Majer

19h ZATVARANJE KREATIVNOG SAJMA

20:30h ReArt džemper party u suradnji sa organizacijom Slamanje, Izložba Tin Ringsmuth i

Ivana Lončarić uz svirku Čuvarkuća i Svemirko u duruzi Slama, ul. Kamila Firingera 3, Osijek.

Uz ReArtov popratni program biti će i kreativne radionice uz prikaz nastanka određenih kreativnih radova kao i vizualni ambijent, izložbe, glazba i večernji već tradicionalni "Džemper party" koji će se održati na lokaciji udruge Slama.

Napominjemo kako za ulazak u Kulturni centar Osijek, ujedno i ReArt festval- zimsko izdanje potrebno je imati Kovid potvrdu za sve odrasle osim za djecu i mlade do 16 godina!

Organizacija ReARt festivala je Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART sa Kulturnim centrom Osijek.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Program ReArt festivala 2022.

  Glazbeni program: Radionice:  Prijava na Power animal radionicu:  OVDJE Prijava na Djembe bubnjarsku radionicu:  OVDJE Prijave na Dah prirode radionicu:  OVDJE Izložbe:  Predavanje: Izlagači Kreativnog sajma:  ReArt merch: Naš ovogodišnji festival podržava eko održivu priču na novoj razini!  Prije nego što se uputite za šank kafića Remy, potražite naš stand s  #reart  čašama, budući da je to jedini način da dobijete piće iz Remyja (pivo, vino, sok...). Kotizacija iznosi 20,00 kn. Čašu možete koristiti sve dane festivala, a nakon toga možete ju vratiti - očuvanu, a mi ćemo vam vratiti vaš novac. Naravno, možete ju i zadržati kao suvenir.  Suradnje:  Pratite nas i na:  Facebook ReArt fest https://www.instagram.com/reartfestival/?hl=en i Udruga REART  http://udrugareart.blogspot.com/ @  https://www.facebook.com/udrugareart Vidimo se!

Natječaj za ReArt zastavice do 9. 6. 2022.

                                              NATJEČAJ ZA DJECU I MLADE IZRADA ZASTAVICA ZA REART FESTIVAL 2022. Udruga REART je raspisala likovni natječaj za svu djecu i mlade, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta , za sudjelovanje u kreativnom radu. Pozivamo sve mlade kreativce na oslikavanje vlastitih zastav ic a na temu „Knjiga o džungli” , književnog djela R. Kiplinga, koja čini temu ovogodišnjeg izdanja ReArt festivala . Spomenuta priča otkriva pitanja dječaka koji je odrastao u džungli sa divljim životinjama, događaj a uz životinje iz džungle, p rožeta je mnoštvom inspirativnih krajolika, izmišljenih prostora unutar naše mašte, što temu čini neiscrpnom kada su u pitanju mašta i kreativnost. Pozivamo svu zainteresiranu djecu i mlade da nam pošalju poštom svoju naslikanu zastavicu! Tko može sudjelovati? Učenici osnovnih i srednjih škola, a mogu se prijaviti pojedinačni i grupni radovi. U grupnom radu mogu sudjelovati najviše dva učenika. Zašto? Zanima nas

Predstavljamo "Svjetlost fenjera"

SVJETLOST FENJERA - PREDSTAVLJANJE Kako živimo u   vremenu potpune industrijalizacije i serijske proizvodnje, tako se javlja i želja za proizvodom koji je drugačiji. Za proizvodom koji je rađen rukom onoga koji voli to što radi. Imamo čast predstaviti mladog profesora filozofije i latinskog jezika Miroslava Kerna, zaljubljenika u starinske svjetiljke koje svojim magičnim svjetlom upotpunjuju atmosferu i toplinu svakoga doma. Kern predstavlja svoju udrugu Svjetlost fenjera preko koje djeluje u promoviranju i edukaciji o starinskim svjetiljkama – fenjerima. Kako nam je objasnio prof. Kern, petrolejske lampe potječu iz vremena kada nije bilo električne energije. Od sredine 19. stoljeća pa gotovo sve donedavno diljem svijeta, pa čak i u nas ( Luna, Karlovac ), proizvodile su se petrolejske lampe ili fenjeri koji su svojim korisnicima nudili malo prigušenog svjetla i puno romantike. Predstavljamo jednoga usudili bismo se reći,   usamljenog obrtnika koji u svom radu i nema