Preskoči na glavni sadržaj

ReArt zimsko izdanje PROGRAM

 

Pozivamo vas na ReArt festival - zimsko izdanje koje će se održati u Kulturnom centru Osijek u subotu 18. 12. 2021. u vremenu od 9 do 19 sati.
U sklopu zimskog izdanja festivala biti će prilike za druženje uz umjetnike, kreativce i rukotvorce svih usmjerenja. Na ReArtovom sada već tradicionalnom kreativnom sajmu izlagati će preko 20 izlagača predstavljajući kulturne i kreativne industrije Grada Osijeka kao i mnogo šire u regiji. Na kreativnom sajmu možete pogledati ili kupiti kvalitetne proizvode koji su ručno izrađeni te odišu originalnosti i inovativnosti u svojim radovima. Tako možete pronaći i "diy" poklon za sebe ili dragu osobu, kao i razne umjetnine slike, crteži, ilustracije, grafike ili fotografije. ReArt okuplja spektar različitosti kulturne industrije stoga možete pronaći i proizvode produkt i modnog dizajna, dekor i suvenire, igračke ili registriranu biljnu kozmetiku. Prepoznatljivost je u brandovima koje ćete moći upoznati kao i ljude koji stoje iza kvalitete svoga branda.

Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije, osvijestiti "uradi sam" kulturu te podržati lokalnu scenu usmjeravajući na umjetnost i kreativnost!

 

PROGRAM ReArt festivala – zimsko izdanje:

9 - 19h KREATIVNI SAJAM sa 22 izlagača/umjetnika

10 -12h “Božićno oslikavanje lica”, Marija Petrušić

10:30H  “Zimske priče uz pjesmu i ukulele”,  Romana Bisaga

10:30 - 11:30h radionica “Pronađi svoj ritam”, Suzana Žuljević i

asistentica Iva Rudež, Ps Shine

11 - 13:30h predstavljanje “Svijeće”, udruga Breza

11:30 - 12:30h radionica “Ples s rekvizitom”, Mira Sekereš  i asistentica Viktorija Sekereš, Ps Shine

11 - 14h radionica ”Lončarsko kolo”,  Ivana Lončarić

11 - 18h predstavljanje “Gramofonske ploče”,

Udruga volim gramofonske ploče

14 - 16h “Božićno oslikavanje lica”, Marija Petrušić

15 - 18h radionica ”Lončarsko kolo”, Ivana Lončarić

17h radionica “Vinyl record recycling”, Tamara Majer

19h ZATVARANJE KREATIVNOG SAJMA

20:30h ReArt džemper party u suradnji sa organizacijom Slamanje, Izložba Tin Ringsmuth i

Ivana Lončarić uz svirku Čuvarkuća i Svemirko u duruzi Slama, ul. Kamila Firingera 3, Osijek.

Uz ReArtov popratni program biti će i kreativne radionice uz prikaz nastanka određenih kreativnih radova kao i vizualni ambijent, izložbe, glazba i večernji već tradicionalni "Džemper party" koji će se održati na lokaciji udruge Slama.

Napominjemo kako za ulazak u Kulturni centar Osijek, ujedno i ReArt festval- zimsko izdanje potrebno je imati Kovid potvrdu za sve odrasle osim za djecu i mlade do 16 godina!

Organizacija ReARt festivala je Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART sa Kulturnim centrom Osijek.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – 2022.

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – 2022. Rok za prijavu: od 06. 05. do 06. 06. 2022. Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART  otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival kreativnom sajmu – 2022. ReArt će se održati 24., 25. i 26. lipnja 2022. u Osijeku. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete.  Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije, osvijestiti “Uradi sam” kulturu, poticati umjetnike i kreativce, publici poručiti “Misli globalno-kupuj lokalno” i uz popratni sadržaj u

Program ReArt festivala 2021

  ReArt festival 2021. satnica programa Mjesto: Livada u Tvrđi kod Državnog arhiva, ul. Kamila Firingera 3, Osijek Dođite na festival biciklom ili pješke! Petak 18.6. 2021. (od 14 do 01 h) od 14h - ReArt chill uz kafić na otvorenom by Rubicon pub i hrana by Špajz, vidimo se na livadi i ponesite si dekicu ili jastučić za sjedenje i chillanje! Izložbe: - izložba zastavica radova djece i mladih osnovnih i srednjih škola. Napravi selfie i #reart2021 - ReArt izložba skulptura i instalacija, pronađi umjetnički rad, napravi selfi sa #reart2021, postaj online na Instagram ili Facebook, stvaraj festival s nama! - izložba pod nazivom „stARTanje” umjetničkih radova/ilustracija, umjetnici: Jasmin Mišković, Maja Biondić, Slađana Zubić, Matej Matagić, Dora Kralik i Kristina Penava. Ostali program: - 10h Javna likovna akcija; oslikavanje suncobrana na ReArt festivalu by Rebus - 17 do 19 h Radionice za djecu Bajkaonica ; „Bajke pod baldahinom” by Jasna Komendanović i Tamara Čer, Društvo „N

Izlagači ReArt festivala 2021