Preskoči na glavni sadržaj

Natječaj za ReArt zastavice do 9. 6. 2022.

                           


                 NATJEČAJ ZA DJECU I MLADE

IZRADA ZASTAVICA ZA REART FESTIVAL 2022.

Udruga REART je raspisala likovni natječaj za svu djecu i mlade, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, za sudjelovanje u kreativnom radu.


Pozivamo sve mlade kreativce na oslikavanje vlastitih zastavica na temu „Knjiga o džungli”, književnog djela R. Kiplinga, koja čini temu ovogodišnjeg izdanja ReArt festivala.

Spomenuta priča otkriva pitanja dječaka koji je odrastao u džungli sa divljim životinjama, događaja uz životinje iz džungle, prožeta je mnoštvom inspirativnih krajolika, izmišljenih prostora unutar naše mašte, što temu čini neiscrpnom kada su u pitanju mašta i kreativnost.

Pozivamo svu zainteresiranu djecu i mlade da nam pošalju poštom svoju naslikanu zastavicu!

Tko može sudjelovati?

Učenici osnovnih i srednjih škola, a mogu se prijaviti pojedinačni i grupni radovi. U grupnom radu mogu sudjelovati najviše dva učenika.


Zašto?

Zanima nas kako djeca i mladi doživljavaju „Knjigu o džungli”. Učenici kroz svoju maštu mogu vizualizirati određene ulomke iz knjige te ih naslikati u obliku zastavice. Najbolje radove nagradit ćemo likovnim poklon paketom te dodijeliti nagradu za najbolju zastavicu u kategoriji osnovne škole i nagradu za kategoriju srednje škole.


Uvjeti:

Zastavice je potrebno napraviti na tkanini (bolje što čvršćoj i ravnijoj) u dimenzijama naznačenim niže u tekstu. Na zastavicu je potrebno uvrstiti i naslov: ReArt Festival ili ReArt Fest koji će biti dio oslikane zastavice. Zaprimljene radove izložit ćemo na ReArt Festivalu, koji će se ove godine održati 24., 25. i 26. lipnja 2022. u Osijeku.


Tema: „Knjiga o džungli”


Tehnika: akrilna boja, masne pastele, kombinirana tehnika, reciklirani materijali, itd.


Ključni pojmovi: učenike usmjeravati na ključne pojmove koji se mogu primijeniti u radu; površina - slikarska tekstura i faktura, boja - svjetlosne vrijednosti čistih boja, kontrast boja (toplo-hladno), simbolička i asocijativna uloga boje. Površina - grafička tekstura (modelacija).


Dimenzije zastavice (može se koristiti stara ili reciklirana tkanina): 50 x 40cm (+ gornji dio zastave treba imati prazan prostor - pregib od 8cm)Na poleđini rada treba čitko napisati: IME I PREZIME (ako je grupni rad onda napisati imena obaju učenika koja su sudjelovala), RAZRED, ŠKOLA i TEHNIKA.

(To je najbolje napisati masnom bojicom ili olovkom, flomasterom ne jer se ocrtava s druge strane tkanine!)

Rok za slanje zastavica je do 09.06.2022.

Adresa za slanje:

UDRUGA ZA UMJETNOST I STVARALAŠTVO REART, Ulica Kneza Trpimira 1c, 31000 Osijek (s naznakom „Za ReArt Festival“).


Natječaj traje od 09. svibnja do 09. lipnja 2022. godine.


Zaprimljene zastavice biti će izložene u sklopu izložbe na otvorenom za vrijeme održavanja ReArt festivala u Osijeku i ne vraćaju se.

Molimo sve učitelje koji žele potvrdu o sudjelovanju da pošalju svoje podatke na naš e-mail: udrugareart@gmail.com, kako bi mogli dobiti potvrde o sudjelovanju!


_______________________________

*ReArt natječaj za zastavice dio je projekta financiran od strane Ministarstva kulture!Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Program ReArt festivala 2022.

  Glazbeni program: Radionice:  Prijava na Power animal radionicu:  OVDJE Prijava na Djembe bubnjarsku radionicu:  OVDJE Prijave na Dah prirode radionicu:  OVDJE Izložbe:  Predavanje: Izlagači Kreativnog sajma:  ReArt merch: Naš ovogodišnji festival podržava eko održivu priču na novoj razini!  Prije nego što se uputite za šank kafića Remy, potražite naš stand s  #reart  čašama, budući da je to jedini način da dobijete piće iz Remyja (pivo, vino, sok...). Kotizacija iznosi 20,00 kn. Čašu možete koristiti sve dane festivala, a nakon toga možete ju vratiti - očuvanu, a mi ćemo vam vratiti vaš novac. Naravno, možete ju i zadržati kao suvenir.  Suradnje:  Pratite nas i na:  Facebook ReArt fest https://www.instagram.com/reartfestival/?hl=en i Udruga REART  http://udrugareart.blogspot.com/ @  https://www.facebook.com/udrugareart Vidimo se!

Predstavljamo "Svjetlost fenjera"

SVJETLOST FENJERA - PREDSTAVLJANJE Kako živimo u   vremenu potpune industrijalizacije i serijske proizvodnje, tako se javlja i želja za proizvodom koji je drugačiji. Za proizvodom koji je rađen rukom onoga koji voli to što radi. Imamo čast predstaviti mladog profesora filozofije i latinskog jezika Miroslava Kerna, zaljubljenika u starinske svjetiljke koje svojim magičnim svjetlom upotpunjuju atmosferu i toplinu svakoga doma. Kern predstavlja svoju udrugu Svjetlost fenjera preko koje djeluje u promoviranju i edukaciji o starinskim svjetiljkama – fenjerima. Kako nam je objasnio prof. Kern, petrolejske lampe potječu iz vremena kada nije bilo električne energije. Od sredine 19. stoljeća pa gotovo sve donedavno diljem svijeta, pa čak i u nas ( Luna, Karlovac ), proizvodile su se petrolejske lampe ili fenjeri koji su svojim korisnicima nudili malo prigušenog svjetla i puno romantike. Predstavljamo jednoga usudili bismo se reći,   usamljenog obrtnika koji u svom radu i nema