Preskoči na glavni sadržaj

Natječaj za IZLAGANJE na ReArt festu 2023.

 

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2023.

____________________________________________________________

Rok za prijavu: od 08. svibnja do 01. lipnja 2023. 

Rezultati natječaja: okvirno 4. lipnja 2023.

Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ovogodišnje izdanje ReArt festivala.

ReArt festival 2023. održat će se u petak 23. 6. i subotu 24. 6. 2023. na ulicama Tvrđe, livadi Državnog arhiva (ul. Kamila Firingera) u Osijeku, a naziv ovogodišnje teme je “Nigdjezemska”.

Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, zadruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost „branda“, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet (brand) Vašega proizvoda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici ''Uradi sam'' kulturu, male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent vezan uz ovogodišnju tematiku.

Opis proizvoda podrazumijeva: slike, crteže, ilustracije, grafike, fotografije itd. Dizajn (produkt, modni), re-dizajn, suveniri ili od predmeta opće uporabe igračke i biljna kozmetika. Na natječaj se mogu prijaviti slikovnice i stripovi tiskani u maloj nakladi.

Potrebno je ispuniti „Prijavnicu za IZLAGAČE ReArt 2023.“ te priložiti minimalno 4 fotografije u jpg. formatu s primjerima proizvoda koji se planiraju izlagati, te tako ispunjenu prijavu poslati putem elektroničke pošte (prijavnicu je moguće ispuniti putem računala).

Fotografije predstavljaju Vas i Vaš proizvod stoga preporučujemo da ih šaljete u što kvalitetnijem formatu (JPG format).

Molimo Vas da sve prijave pošaljete na e-mail: reart.sajam@gmail.com s naznakom „ReArt izlaganje 2023“ najkasnije do 01. lipnja 2023.

Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Sve prijave prolaze stručno žiriranje (žiri u sastavu dva akademska umjetnika i jednog kreativca), nakon kojeg će autori i grupe autora elektroničkim putem biti obaviješteni o rezultatima natječaja. Prijava na natječaj je besplatna. Svi odabrani izlagači ispunjenom prijavnicom i potpisom prihvaćaju pravila i izlagačke uvjete ReArt festivala. 

Izlagač ili grupa izlagača ima štand za izlaganje što je s okolnim prostorom 1,5 kvadratni metar izlagačkog prostora. Ostale rekvizite izlagači donose sami. Ukoliko dođe do oštećenja ili gubitka predmeta, odgovornost snose sami izlagači. ReArt sajam traje dva dana, stoga svi izlagači dolaze u isto vrijeme (jedan sat prije početka) i odlaze u isto vrijeme ostavljajući za sobom čist prostor kakvim su ga i zatekli. Osim što se može izlagati svoje proizvode, izlagači samostalno određuju načine i metode naplate svojih proizvoda u skladu sa zakonskim odredbama. Izlagački prostor ReArt festvala je naznačen u prijavnici prema cjeniku Organizatora.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje: PRIJAVNICA ZA IZLAGANJE ReArt fest 2023.

Za sva pitanja obratite se e-poštom na: reart.sajam@gmail.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Predstavljamo "Svjetlost fenjera"

SVJETLOST FENJERA - PREDSTAVLJANJE Kako živimo u   vremenu potpune industrijalizacije i serijske proizvodnje, tako se javlja i želja za proizvodom koji je drugačiji. Za proizvodom koji je rađen rukom onoga koji voli to što radi. Imamo čast predstaviti mladog profesora filozofije i latinskog jezika Miroslava Kerna, zaljubljenika u starinske svjetiljke koje svojim magičnim svjetlom upotpunjuju atmosferu i toplinu svakoga doma. Kern predstavlja svoju udrugu Svjetlost fenjera preko koje djeluje u promoviranju i edukaciji o starinskim svjetiljkama – fenjerima. Kako nam je objasnio prof. Kern, petrolejske lampe potječu iz vremena kada nije bilo električne energije. Od sredine 19. stoljeća pa gotovo sve donedavno diljem svijeta, pa čak i u nas ( Luna, Karlovac ), proizvodile su se petrolejske lampe ili fenjeri koji su svojim korisnicima nudili malo prigušenog svjetla i puno romantike. Predstavljamo jednoga usudili bismo se reći,   usamljenog obrtnika koji u svom radu i nema
ReArt festival održat će se 23. i 24. lipnja 2023. godine u Osijeku, u Tvrđi, na "Livadi", na adresi Ulica Kamila Firingera 3 (ispred prostora udruge Slama). Festival predstavlja interdisciplinarnu umjetničku platformu za jačanje kreativne industrije i umjetničkog poduzetništva. Jedinstvenim umrežavanjem, poticanjem i promoviranjem kreativnog stvaralaštva umjetnika i kreativaca, kreirat će se program za sve, i velike i male posjetitelje. Kreativan sajam, razne interaktivne radionice, nastupi glazbenika i još mnogo toga očekuje vas i ove godine. Ovogodišnja tema ReARt festivala je "Nigdjezemska". Detaljnije informacije o samom programu moći ćete saznati u narednim objavama na društvenim mrežama:  https://www.facebook.com/reart.fest/  i  https://www.instagram.com/reartfestival/?hl=en  Grafički dizajn by Tin Ringsmuth, Demiurg