Preskoči na glavni sadržaj

ReArt konferencija za medije

ReArt festival 2017. - Priča bez kraja


Iz medija:


ReArt festival projekt je udruge PLANTaža, a idejno je začet kao mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. Ciljevi festivala su stvarati platformu za umjetnost, približavati publiku umjetnicima, kreativcima dati mogućnost predstavljanja, promicati kulturu recikliranja i stvarati ugodno društveno ozračje. Svake se godine održava u suradnji s raznim osječkim udrugama koje djeluju kao parnteri festivala.
ReArt Festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju, svake godine odgovarajući na drugačiju temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka. Glavni fokus ReArt festivala je ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim glavnog, proljetnog izdanja,  ima i svoje božićno izdanje.

Organizatori ovogodišnjeg izdanja ReArt festivala:
Udruga PLANTaža
Valentina Grubačević, voditeljica projekta
Darija Gabrić, suvoditeljica projekta
Voditeljica izložbeno-umjetničkog programa: Slađana Zubić,
Umjetničko-ambijentalno riješenje festivala: Marija Vidaković Tulić, Slađana Zubić i Valentina Grubačević
PR i Marketing: Gorana Blagus
Voditelj glazbenog programa: Luka Boras
Voditelj kazališnog programa: Leo Staković
Koordinator radionica i predavanja: Vedrana Urošević
Voditeljica volontera: Marija Petrušić
Voditeljica prodaje festivala: Ana-Marija Kovačević
Grafički dizajn: Luka Petričević, Hrvoje Verić

Partneri ReArt festivala 2017:
Udruga KultAkt, Udruga Slama, Plesni studio Shine, Državni arhiv u Osijeku, HDLU Osijek, UAOS, Atelier Artist, BAF Backyard art festival, Teatar To Go.

Pokrovitelji ReArt festivala 2017: Grad Osijek, Vodovod Osijek, Karlovačko, Unikom Osijek, Profil/Klett, Osijek 031, Gradski radio, Sib hr, HŽ, TZ Osijek, Bilić-Erić security, T-mobile, Kanaan

U organizaciji festivala, uz organizatore i partnere festivala, sudjeluje i 50 volontera, što sveukupno čini više od 220 ljudi koji su ove godine sudjelovali u organizaciji ReArt festivala: Priča bez kraja.

Vrijeme i mjesto održavanja:
Ovogodišnje izdanje ReArt festivala održava se 2. i 3. lipnja u Tvrđi.

Tema ovogodišnjeg izdanja:
Ovogodišnje izdanje odvija se pod nazivom Priča bez kraja inspiraciju koju je pronašlo po istoimenoj knjizi Michalea Endea - Priča bez kraja. Ona otkriva pitanja fantazije, putovanja, iluzija i sveukupnih izmišljenih prostora unutar naše mašte, stoga je tema „beskrajna“. Ilustraciju na plakatu ovogodišnje teme potpisuje Ivan Blažetić-Šumski.

Koncept festivala:
Ovogodišnje izdanje festivala sastoji se od: umjetničkog dijela (ambijent i izložbe), sajamski dio (izlagači), kazališnog dijela, radionica i predavanja te glazbenog dijela koji će se odvijati u večernjim satima.


PROGRAM:
ReArt Izlagači:
Na ovogodišnjem sajmu u sklopu ReArt festivala izabrano je 35 izlagača:
Fenjer Kern, Wuzlly-Muzlly, DMT- Waste art, Mislav Gelenčir, Orgonitash & Kristalna drvca, Ilija Vojinić, Nova-art, Bet-on it, Elastic.heart, Šišmiš, Rene Grgić Đaković, Flomić vila, Luka Petričević, Galena obrt, Kich sapunich, Mala soba, Kerefeke, Sharena, Play and Cover, Jedan jewelry, Little bag, Plantaža, LEGaraches, LCC- woodwork, Lullaby art, Espi bags, DiM, Laridae desing, Ovo-ono stvaraonica, Mucica jewelry, Zmajevna, Dream factory, Pip hand made, Male stvari, buBa.

Sajam će se održati kroz dva dana: u petak, 2.6. od 11:00 - 21:00 sat te u subotu, 3.6. od 9 - 21 sat.

Umjetnički program:
U sklopu ovogodišnjeg izdanja, kao voditeljica izložbeno- umjetničkog programa djelovala je Slađana Zubić, dok su za umjetničko-ambijentalno riješenje festivala zaslužne  Marija Vidaković Tulić, Slađana Zubić i Valentina Grubačević.

Umjetnički program podrazumijevao je natječaj za oslikavanje zastavica na temu festivala, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji je izašo u travnju. Kroz natječaj je prikupljeno 60 zastavica koje će biti izložene u sklopu ambijenta ReArt festivala duž ulica u Tvrđi. Glavna komisija za odabir najbolje zastavice za kategorije osnovne i srednje škole je akademski umjetnik Rene Grgić Đaković.
U umjetničkom programu sudjeluje 26 umjetnika, a izložbe koje nas očekuju su izložba ilustracija pod nazivom “Priča bez kraja” te izložba umjetničkih instalacija. Umjetnici koji izlažu umjetničke instalacije su: Vjekoslav Filipović, Vinko Vidmar, Ena Janković, Martina Kovačević, Nevena Živić, Andrej Tomić, Igor Jerković, Nikola Faller i Josip Brandis dok na izložbi ilustracija će izlagati 17 umjetnika iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH. Otvorenje izložbe umjetničkih instalacije je najavljeno u petak u 11 sati, dok je otvorenje izložbe ilustracije najavljeno u 17h. Izložbe će se moći pogledati oba festivalska dana.


Kazališni program:
ReArt se ove godine može se pohvaliti bogatim kazališnim programom. Tako će posjetitelji imati priliku pogledati pet predstava: “Lega, buđenje”, Imprompte;“Jazz, barut i Shaekspeare”, Otvoreno kazalište Osijek te Predstava: “Trenutak”, Marijan Josipović, UAOS, Predstava: “Poštarska bajka”, UAOS, Predstava/radionica: “Priča bez kraja kroz likove”,Atelier artist.

Radionice i predavanje:
Na ovogodišnjem ReArt festivalu, svi posjetitelji moći će sudjelovati na jednoj od sedam radionica: Papergirl likovna radionica, Yoga Flow by Martina Slivonja, Radionica žongliranja by Kokoši iz komšiluka (Rijeka), Radionica “Camera obscura”by Dario Matić, Predstava/radionica: “Priča bez kraja kroz likove” by Atelier artist, Radionica pisanja: “Slova rastu iza neobičnih vrata”by Marina Tomić, Radionica afričkog bubnjanja, Marko Šturman (Zagreb) i predavanju  “Porodica bistrih potoka”, Božidar Mandić (Beograd).
                                               
Glazbeni program:
Večernji sati rezervirani su za vesele ritmove i čak 9 glazbenih izvođača iz cijele Hrvatske:
Bush Mad Squad, DJ Oliver, Human Buldozer, Misled Llama, DJ Euripid, Dr. Smeđi Šećer, Sretni Edi, Stephany Stefan, Vibrica i Juraj Botkuljak iz Gš Franje Kuhača.

Ulaznice na festival: festival je besplatan osim određenih radionica i glazbenog dijela koji će biti naplaćeni kroz donacije što će biti naznačeno.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt 2018 - natječaj za instalacije i skulpture

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 30. lipnja – 1. srpnja 2018. god. u gradu Osijeku!

ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce i ostale kreativce na jednom mjestu, a jedan od ciljeva festivala je svake godine pozvati umjetnike na izlaganje umjetničkih radova (skulptura i instalacija) te promovirajući njihov rad na drukčiji način stvoriti platformu umjetničkog predstavljanja. Do sada se na ReArt-u unutar četiri godine predstavilo preko 80 umjetnika, ponajviše sa ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija. Sve se odvijalo na otvorenom stoga su umjetnici imali mogućnost promišljanja na licu mjesta.
Kao uzbudljiv i privlačan festival koji stvara spektakularne doživljaje posjetiteljima uz interaktivne umjetničke radove ReArt 2018. godine otvara svoja vrata temom "Regoč" i slavenska mitologija. 
Stoga se svi umjetnic…

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2018.

Rok za prijavu: od 17. travnja do 15. svibnja 2018. Rezultati natječaja: oko 17. svibnja 2018.
Udruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival 2018. ReArt će se održati u Osijeku 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Perivoju kralja Tomislava. Tema ovogodišnjeg festival je “Regoč” i slavenska mitologija. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost rada/branda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet rada/branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent. Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije…

Postani volonter na ReArt festivalu 2018!

Od danas je otvoren natječaj za volontere na ReArt festivalu 2018 - Regoč i slavenska mitologija. Priključite se našoj organizaciji, prikupite nove vještine i znanja, steknite iskustvo iii doobro se zabavite u svijetu ReArta!
Prijaviti se možete do 15. lipnja 2018., a jedini uvjet za prijavu su dobra volja i napunjenih 15 godina prije početka festivala :) 

Prijavite se možete klikom na LINK