Preskoči na glavni sadržaj

Napravi zastavu za ReArt festival!


Poziv na izlaganje
Napravi zastavu za ReArt festival 2018.!
Pozivamo sve mlade kreativce i kreativke na oslikavanje vlastitih zastava na temu „Regoč i slavenska mitologija“, inspiriranu pripovjetkama Ivane Brlić Mažuranić, koja čini temu ovogodišnjeg ReArt festivala.  Spomenuta priča otkriva pitanja fantazije, putovanja, iluzija i sveukupnih izmišljenih prostora unutar naše mašte, što temu čini poketačkom energijom kada su u pitanju mašta i kreativnost.

Tko može sudjelovati?
Učenici osnovnih i srednjih škola, a mogu se prijaviti pojedinačni i grupni radovi.  U grupnom radu mogu sudjelovati najviše 2 učenika.

Zašto?
Zanima nas kako djeca i mladi doživljavaju tematiku „Regoča“, kao i određene ulomke iz knjige koje mogu vizualizirati kroz svoju maštu, naslikati i izraziti.
Najbolje radove nagradit ćemo likovnim poklon paketom te dodijeliti nagradu za najbolju zastavu u kategoriji osnovne škole i nagradu za kategoriju srednje škole.

Uvjeti:
Zastave je potrebno napraviti na tkanini u dimenzijama naznačenim na ilustraciji zastave, niže u dokumentu. Na zastavu je potrebno uvrstiti i naslov: ReArt festival koji će biti dio oslikane zastave. Zaprimljene zastave izložit ćemo na ReArt festivalu, koji će se ove godine održati 30. lipnja i 1.srpnja.Propozicije natječaja:
Tema: „Regoč“ (Priča bez kraja) Ivana Brlić Mažuranić
Tehnika: akrilna boja, masne pastele, kombinirana tehnika, reciklirani materijali itd. Podsjećamo - negdje na zastavi mora pisati naslov: ReArt festival.
Dimenzije zastavice (može se koristiti stara i reciklirana tkanina): 50 x 40cm (+ gornji dio zastave treba imati prazan prostor - pregib od 8cm, kako je objašnjeno na ilustraciji)Na poleđini rada treba čitko napisati: IME I PREZIME (ako je grupni rad onda napisati oba učenika koja su sudjelovala), RAZRED, ŠKOLA i TEHNIKA.
Rok za slanje zastava:  do 10.6.2018. poslati na adresu: Udruga Plantaža, Savska 84, 31 000 Osijek (s naznakom „za ReArt festival“)


Zaprimljene zastave bit će izložene u sklopu izložbe na otvorenom za vrijeme ReArt festivala 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Osijeku.
Prijavom zastave pristaje se na javno prezentiranje i fotografiranje zastava, zastavice se ne vraćaju i ostaju u vlasništvu organizatora. Fotografije prethodnih zastavica možete pratiti preko Facebook stranice te službenog bloga ReArt festivala [http://reartfestival.blogspot.hr/].

Hvala svima koji će sudjelovati i pomoći u vizualnom dijelu ReArt festivala 2018. godine!
Veselimo se radovima!

Valentina Grubačević
voditeljica projekta

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt 2018 - natječaj za instalacije i skulpture

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 30. lipnja – 1. srpnja 2018. god. u gradu Osijeku!

ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce i ostale kreativce na jednom mjestu, a jedan od ciljeva festivala je svake godine pozvati umjetnike na izlaganje umjetničkih radova (skulptura i instalacija) te promovirajući njihov rad na drukčiji način stvoriti platformu umjetničkog predstavljanja. Do sada se na ReArt-u unutar četiri godine predstavilo preko 80 umjetnika, ponajviše sa ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija. Sve se odvijalo na otvorenom stoga su umjetnici imali mogućnost promišljanja na licu mjesta.
Kao uzbudljiv i privlačan festival koji stvara spektakularne doživljaje posjetiteljima uz interaktivne umjetničke radove ReArt 2018. godine otvara svoja vrata temom "Regoč" i slavenska mitologija. 
Stoga se svi umjetnic…

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2018.

Rok za prijavu: od 17. travnja do 15. svibnja 2018. Rezultati natječaja: oko 17. svibnja 2018.
Udruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival 2018. ReArt će se održati u Osijeku 30. lipnja i 1. srpnja 2018. u Perivoju kralja Tomislava. Tema ovogodišnjeg festival je “Regoč” i slavenska mitologija. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost rada/branda, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet rada/branda. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije grada Osijeka kao i šire te stvoriti ugodan ambijent. Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije…

Postani volonter na ReArt festivalu 2018!

Od danas je otvoren natječaj za volontere na ReArt festivalu 2018 - Regoč i slavenska mitologija. Priključite se našoj organizaciji, prikupite nove vještine i znanja, steknite iskustvo iii doobro se zabavite u svijetu ReArta!
Prijaviti se možete do 15. lipnja 2018., a jedini uvjet za prijavu su dobra volja i napunjenih 15 godina prije početka festivala :) 

Prijavite se možete klikom na LINK