Preskoči na glavni sadržaj

Javni poziv za umjetnike

 

Javni poziv !

Pozivaju se umjetnici da se prijave za izradu glavne skulpture / instalacije koja će se izložiti u sklopu ReArt festivala od 18.– 20. lipnja 2021 god. u gradu Osijeku!

Tim povodom u potrazi smo za našim Malim princom koji će svojim vrijednim rukama izraditi glavnu skulpturu/ instalaciju našega festivala.

...”od svakoga treba tražiti samo ono što on može dati” … kaže jedan citat iz Maloga princa. Mi znamo kako jedan od vas svojom maštom i svojim radom možete dati puno toga. Stoga od vas tražimo da zavirite u svijet Maloga princa i svojom inerpretacijom obogatite ovogodišnji umjetnički program ReArt festivala.Natječaj za skulpturu/instalaciju na temu ''Mali princ'' u sklopu ReArt festivala 2021.

O natječaju

Izložbeni dio programa, svake godine čini neizostavan dio ReArt festivala te je pri svakom svome izdanju određen pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja. Tvojom divovskom skulpturom /instalacijom želimo obogatiti maleni svijet našega princa !

Tematskim pristupom radovima kroz ReArtovu platformu svake godine propituju se novi motivi otvarajući tako neiscrpan izvor inovativnih ideja za umjetničko stvaralaštvo.

ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija potičemo umjetnike na promoviranje svojih radova na jedan drukčiji način, pritom stvarajući platformu umjetničkog predstavljanja.

Kako sudjelovati?

Potrebno je na gore navedenu temu izraditi skicu za glavnu skulpturu/instalaciju ReArt fstivala.

Po izradi skice poslati kvalitetnu fotografiju, opis i dimenzije rada elektroničkim putem na e-adresu reartizlozbe@gmail.com

Odabrani umjetnik/ca će za svoj rad dobiti iznos u vrijednosti od 1000 kn za material ( material može biti prema osobnom izboru ), plus 1000 kn honorara.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi umjetnici autori i/ili autorske grupe u zemlji.

Prijavom rada autori pristaju na uvjete ovoga poziva, kao i na javno izlaganje i publiciranje istog.

Rok za prijavu skice na ReArt festival ''Mali princ“ je do 01. lipnja 2020.

O ishodu selekcijskog postupka sudionici će bit obaviješteni e mailom.

Veselimo se vašim radovima !


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu - božićno izdanje 2020.

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020. Rok za prijavu: od 21. 11. do 1. 12. 2020. Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020. ReArt se planira održati u manjem izdanju festivala, 19. prosinca 2020. godine u Kulturnom centru u Osijeku ukoliko to epidemiološka situacija i mjere budu dopuštale. U suprotnom, ReArt festival će se održati u online izdanju, ovisno o mogućnostima. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda k

Natječaj za izlaganje ReArt 2021.

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2021. ____________________________________________________________ Rok za prijavu: od 17. svibnja do 01. lipnja 2021.  Rezultati natječaja: okvirno 4. lipnja 2021. Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ovogodišnje izdanje ReArt festivala. ReArt festival 2021. održat će se od 18. do 20. lipnja 2021. na ulicama Tvrđe , livadi Državnog arhiva (ul. Kamila Firingera) u Osijeku, a naziv ovogodišnje teme je “ Mali princ ”. Plan za izlagački dio festivala (sajam) u trajanju od ukupno dva dana ( 19. i 20. lipnja 2021. subota i nedjelja ) biti će u skladu sa epidemiološkom mjerama ali zbog neizvjesnosti svih događanja moramo napomenuti kako ćemo o mogućnosti održavanja sajma unutar ReArt festivala naknadno obavijestiti. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, zadruge,

Program ReArt festivala 2021

  ReArt festival 2021. satnica programa Mjesto: Livada u Tvrđi kod Državnog arhiva, ul. Kamila Firingera 3, Osijek Dođite na festival biciklom ili pješke! Petak 18.6. 2021. (od 14 do 01 h) od 14h - ReArt chill uz kafić na otvorenom by Rubicon pub i hrana by Špajz, vidimo se na livadi i ponesite si dekicu ili jastučić za sjedenje i chillanje! Izložbe: - izložba zastavica radova djece i mladih osnovnih i srednjih škola. Napravi selfie i #reart2021 - ReArt izložba skulptura i instalacija, pronađi umjetnički rad, napravi selfi sa #reart2021, postaj online na Instagram ili Facebook, stvaraj festival s nama! - izložba pod nazivom „stARTanje” umjetničkih radova/ilustracija, umjetnici: Jasmin Mišković, Maja Biondić, Slađana Zubić, Matej Matagić, Dora Kralik i Kristina Penava. Ostali program: - 10h Javna likovna akcija; oslikavanje suncobrana na ReArt festivalu by Rebus - 17 do 19 h Radionice za djecu Bajkaonica ; „Bajke pod baldahinom” by Jasna Komendanović i Tamara Čer, Društvo „N