Preskoči na glavni sadržaj

Javni poziv za umjetnike

 

Javni poziv !

Pozivaju se umjetnici da se prijave za izradu glavne skulpture / instalacije koja će se izložiti u sklopu ReArt festivala od 18.– 20. lipnja 2021 god. u gradu Osijeku!

Tim povodom u potrazi smo za našim Malim princom koji će svojim vrijednim rukama izraditi glavnu skulpturu/ instalaciju našega festivala.

...”od svakoga treba tražiti samo ono što on može dati” … kaže jedan citat iz Maloga princa. Mi znamo kako jedan od vas svojom maštom i svojim radom možete dati puno toga. Stoga od vas tražimo da zavirite u svijet Maloga princa i svojom inerpretacijom obogatite ovogodišnji umjetnički program ReArt festivala.Natječaj za skulpturu/instalaciju na temu ''Mali princ'' u sklopu ReArt festivala 2021.

O natječaju

Izložbeni dio programa, svake godine čini neizostavan dio ReArt festivala te je pri svakom svome izdanju određen pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja. Tvojom divovskom skulpturom /instalacijom želimo obogatiti maleni svijet našega princa !

Tematskim pristupom radovima kroz ReArtovu platformu svake godine propituju se novi motivi otvarajući tako neiscrpan izvor inovativnih ideja za umjetničko stvaralaštvo.

ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija potičemo umjetnike na promoviranje svojih radova na jedan drukčiji način, pritom stvarajući platformu umjetničkog predstavljanja.

Kako sudjelovati?

Potrebno je na gore navedenu temu izraditi skicu za glavnu skulpturu/instalaciju ReArt fstivala.

Po izradi skice poslati kvalitetnu fotografiju, opis i dimenzije rada elektroničkim putem na e-adresu reartizlozbe@gmail.com

Odabrani umjetnik/ca će za svoj rad dobiti iznos u vrijednosti od 1000 kn za material ( material može biti prema osobnom izboru ), plus 1000 kn honorara.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi umjetnici autori i/ili autorske grupe u zemlji.

Prijavom rada autori pristaju na uvjete ovoga poziva, kao i na javno izlaganje i publiciranje istog.

Rok za prijavu skice na ReArt festival ''Mali princ“ je do 01. lipnja 2020.

O ishodu selekcijskog postupka sudionici će bit obaviješteni e mailom.

Veselimo se vašim radovima !


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu - božićno izdanje 2020.

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020. Rok za prijavu: od 21. 11. do 1. 12. 2020. Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020. ReArt se planira održati u manjem izdanju festivala, 19. prosinca 2020. godine u Kulturnom centru u Osijeku ukoliko to epidemiološka situacija i mjere budu dopuštale. U suprotnom, ReArt festival će se održati u online izdanju, ovisno o mogućnostima. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda k

ReArt festival 2020 ''Put u Lilliput'' - Otvoren natječaj za izložbu minijatura

Dragi naši, daje se javno na znanje kako država Liliput poprima novo izdanje! S radošću vas obavještavamo kako će se ovogodišnje izdanje ReArt festivala Put u Lilliput održati bez obzira na okolnosti, a u prilagođenom programu kako je trenutno moguće no i ovoga puta poprimit će novu dimenziju na sebi svojstven način. Tim povodom pozivamo sve umjetnike i kreativce da svojom maštom uplove u svijet minijatura i svojim radom obogate ovogodišnji umjetnički program u sklopu ReArt festivala od 19. – 21. lipnja 2020. godine. Natječaj za izložbu minijatura pod nazivom ''Put u Liliput'' u sklopu ReArt festivala 2020. O natječaju Izložbeni dio programa, svake godine čini neizostavan dio ReArt festivala te je pri svakom svome izdanju određen pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja, a ovogodišnje izložbe minijatura   divovski će obogatiti svijet malih Lilliputanaca!   Tematskim pristupom radovima kroz ReArtovu platformu svake godin

Predstavljamo "Svjetlost fenjera"

SVJETLOST FENJERA - PREDSTAVLJANJE Kako živimo u   vremenu potpune industrijalizacije i serijske proizvodnje, tako se javlja i želja za proizvodom koji je drugačiji. Za proizvodom koji je rađen rukom onoga koji voli to što radi. Imamo čast predstaviti mladog profesora filozofije i latinskog jezika Miroslava Kerna, zaljubljenika u starinske svjetiljke koje svojim magičnim svjetlom upotpunjuju atmosferu i toplinu svakoga doma. Kern predstavlja svoju udrugu Svjetlost fenjera preko koje djeluje u promoviranju i edukaciji o starinskim svjetiljkama – fenjerima. Kako nam je objasnio prof. Kern, petrolejske lampe potječu iz vremena kada nije bilo električne energije. Od sredine 19. stoljeća pa gotovo sve donedavno diljem svijeta, pa čak i u nas ( Luna, Karlovac ), proizvodile su se petrolejske lampe ili fenjeri koji su svojim korisnicima nudili malo prigušenog svjetla i puno romantike. Predstavljamo jednoga usudili bismo se reći,   usamljenog obrtnika koji u svom radu i nema