Preskoči na glavni sadržaj

Predstavljamo umjetnike: Izložba skulptura i instalacijaPredstavljanje  brojnih umjetničkih radova neizostavan je dio svakog ReArt izdanja kroz različite izložbe kako u galerijskim prostorima, tako i na otvorenom. Ove godine lokalnu scenu osječkih umjetnika izložbom skulptura i instalacija predstavit će Filip Ausman, Marko Babić, Luka Boras, Valentina Grubačević, Nikola Faller i Slađana Zubić, a njihove će skulpture krasiti razne lokacije u Osijeku.

Dok čekamo da njihove skulpture osvanu na ulicama našega grada, upoznajmo se s njihovim dosadašnjim radom! Filip Ausman
Filip Ausman, rođen je 16.07.1990. Osječki je prvostupnik likovne kulture i njemački krajobrazni vrtlar. Sudjelovao je na brojnim land art slikarskim i kiparskim kolonijama, radionicama i izložbama. Rak po zodijaku. Broj cipela 42.

Marko Babić
Marko Babić, kiparski dizajn završio je 2008. godine u Školi za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost u Osijeku. Diplomirao 2016. godine na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Zaposlen kao restauratorski tehničar za kamen, arhitektonsku plastiku i kiparstvo. 

U kiparskom oblikovanju služi se raznim materijalima - gips, metal, tkanina, kamen, drvo. Tako je i rad na temu "Put u Lilliput" za ReArt 2020. kombinacija metala i tkanine koji oblikovanjem poprimaju karakteristike mobila - apstraktnog, pokretnog likovnog djela. Nazivi likova i mjesta u zemlji Lilliput proizlaze iz igre riječima te je njihov zabavni međuodnos odabran kao tema rada.


Luka Boras
Luka Boras magistrirao na odjelu za matematiku te se bavi pedagoškim radom kao profesor matematike. Voditelj je tehničkog / glazbenog djela ReArt festivala. Svoju strast i entuzijazam prema umjetnosti i umjetničkom izražavanju otkrio je tijekom volontiranja na istoimenom festivalu. Koristi sve prirodne materijale, ponajviše drvo. 

Za ovogodišnji Reart festival također koristi prirodni materijal koji je sam uzgojio, oblikovao i na kraju pretvorio u umjetničku instalaciju. Radise o osušenoj ukrasnoj tikvi koja svijetli noću.


Nikola Faller
Nikola Faller, magistar je kiparstva i osječki kipar koji se već 15 godina profesionalno bavi land artom, ali i performansom, ilustracijom i pedagoškim radom. Osnivač je i umjetnički voditelj udruge Slama i SLAMA - land art festivala.
Skulpture većinom izrađuje od slame, sijena, trske, granja, drveta, snijega i leda, lišća i sličnih drugih prirodnih materijala. Prolaznost i uključivanje elemenata, posebice vatre i vode, postaju jedna od glavnih odrednica ovakve ekološki osviještene skulpture, koja često kao u projektu '4 godišnja doba' prati ritam i ciklične mijene prirode u potrazi za skladnom i zdravo usmjerenom kreativnošću ljudskih bića kao baštinika planete Zemlje. 
Na ReArt festivalu gostuje već niz godina. Riječ je o dugogodišnjem prijateljstvu i obostranoj suradnji. 

Ove se godine priprema izvesti jedan od Gulliverovih osobnih predmeta, predimenzionirani džepni sat.


Valentina Grubačević
Valentina Grubačević magistrirala je 2011. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, smjer grafike. 
Sudjelovala je u nizu umjetničkih događaja, izložbi i radionica te kao organizatorica umjetničkih projekata "Baranja animation festivala", "ReArt festivala umjetnosti i kreativnosti“ i rada na međunarodnim projektima preko eTwinning i Erasmus+ platforme. Također, 2019., sudjeluje u umjetničkoj ekspedicije „Art nomad project“ s kojom putuje u Peru, Južnu Ameriku. Osim umjetničkim radom kroz festivale, likovne kolonije i izložbe bavi se i pedagoškim radom. Članica je HDLU-a u Osijeku od 2010. Uz dvije partnerice osniva Udrugu za umjetnost i stvaralaštvo REART. Bavi se medijem crteža, grafike, umjetničke instalacije, soft skulpture i tekstilne umjetnosti. 

Na ReArt festivalu 2020. predstaviti će se sa video instalacijom kroz spoj analognog i digitalnog rada vodeći se inspiracijom prirode, kontrasta veliko-malo, kazališta sjena i minijature.Slađana Zubić
Slađana Zubić, diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, smjer slikarstvo. Stekla titulu magistra edukatora likovne kulture. Bavi se pedagoškim radom kao prof. likovne kulture te je voditeljica umjetničkog djela ReArt festivala u Osijeku. Sudjelovala na nekolicini projekata, aktiva i umjetničkih aktivnosti. 

U slobodno vrijeme bavi se ilustracijom i crtežom, dok su joj najveća motivacija/inspiracija ruske Babuške na kojima temelji čitav svoj umjetnički izričaj, kao i svoj brend pod imenom „Sumka/Cymka“.
Motivaciju za svoj rad pronalazi u svakodnevnim životnim pričama, kako u svojima, tako i u pričama ljudi koji ju okružuju, pristupajući im na jedan zanimljiv, maštovit i zabavan način. Motivaciju za ovogodišnju instalaciju povodom ReArt festivala pronašla je u istoimenoj temi „Put u Liliput“. 
Papirnatim origami brodićima zaplovit ćemo u neki novi Liliput, gdje ćemo vidjeti i doživjeti sve ono što nam mašta dozvoli.
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu - božićno izdanje 2020.

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020. Rok za prijavu: od 21. 11. do 1. 12. 2020. Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020. ReArt se planira održati u manjem izdanju festivala, 19. prosinca 2020. godine u Kulturnom centru u Osijeku ukoliko to epidemiološka situacija i mjere budu dopuštale. U suprotnom, ReArt festival će se održati u online izdanju, ovisno o mogućnostima. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda k

Natječaj za izlaganje ReArt 2021.

Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2021. ____________________________________________________________ Rok za prijavu: od 17. svibnja do 01. lipnja 2021.  Rezultati natječaja: okvirno 4. lipnja 2021. Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ovogodišnje izdanje ReArt festivala. ReArt festival 2021. održat će se od 18. do 20. lipnja 2021. na ulicama Tvrđe , livadi Državnog arhiva (ul. Kamila Firingera) u Osijeku, a naziv ovogodišnje teme je “ Mali princ ”. Plan za izlagački dio festivala (sajam) u trajanju od ukupno dva dana ( 19. i 20. lipnja 2021. subota i nedjelja ) biti će u skladu sa epidemiološkom mjerama ali zbog neizvjesnosti svih događanja moramo napomenuti kako ćemo o mogućnosti održavanja sajma unutar ReArt festivala naknadno obavijestiti. Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, zadruge,

Program ReArt festivala 2021

  ReArt festival 2021. satnica programa Mjesto: Livada u Tvrđi kod Državnog arhiva, ul. Kamila Firingera 3, Osijek Dođite na festival biciklom ili pješke! Petak 18.6. 2021. (od 14 do 01 h) od 14h - ReArt chill uz kafić na otvorenom by Rubicon pub i hrana by Špajz, vidimo se na livadi i ponesite si dekicu ili jastučić za sjedenje i chillanje! Izložbe: - izložba zastavica radova djece i mladih osnovnih i srednjih škola. Napravi selfie i #reart2021 - ReArt izložba skulptura i instalacija, pronađi umjetnički rad, napravi selfi sa #reart2021, postaj online na Instagram ili Facebook, stvaraj festival s nama! - izložba pod nazivom „stARTanje” umjetničkih radova/ilustracija, umjetnici: Jasmin Mišković, Maja Biondić, Slađana Zubić, Matej Matagić, Dora Kralik i Kristina Penava. Ostali program: - 10h Javna likovna akcija; oslikavanje suncobrana na ReArt festivalu by Rebus - 17 do 19 h Radionice za djecu Bajkaonica ; „Bajke pod baldahinom” by Jasna Komendanović i Tamara Čer, Društvo „N