Preskoči na glavni sadržaj

PUTOKAZ - predavanje, radionica i mapa festivala

Ako ste ikada maštali o putovanju biciklom oko svijeta, a pitali se kako, odgovore na vaša pitanja saznajte na predavanju Giant World Tour by Hrvoje Jurić, koje ćete u sklopu projekta Putokaz imati priliku poslušati u petak navečer.S prvim putovanjem, od Vrbice do Pule, Hrvoje Jurić okrenuo je svoj život u smjeru za kojeg nije bio ni svjestan da postoji. Kao student ekonomije, fakulteta kojeg je na kraju napustio kako bi se posvetio pisanju i putovanjima, nije imao nikakvog iskustva u bicikliranju. Postavlja se onda pitanje, zašto je bicikl bio odabir? Do svog prvog bicikla došao je sasvim slučajno, kad je uzeo bratov koji je bio za otpis. Dao mu je ime Ajkula i s njim "probio led". Prekretnica u karijeri bila je putovanje na Nordkapp, 2013. godine i suradnja s Giant Hrvatska. Tada je donio Expedition AT1, bicikl opremljen za duga putovanja, s kojim je dva puta vozio do Nordkappa (jednom i po zimi!), preko Alpa, kroz Hrvatsku. U manje od 3 godine s njim je napravio 27 000 kilometara. Zadnji projekt, Giant World Tour, prilikom kojeg je postao prva osoba koja je obišla svijet na električnom biciklu, pripremao je tri godine. Nakon 133 dana prešao je 29 061 kilometara preko Europe, Azije, Australije i Sjeverne Amerike. Trenutno završava foto knjigu o tom pothvatu i očekuje potvrsu Guinnessovog rekorda.
Hrvoje će na predavanju “Put oko svijeta biciklom” govoriti općenito o tome s čime se susretao i suočavao pri planiranju i realiziranju svojih putovanja biciklom, s posebnim naglaskom na posljednje putovanje poznato kao Giant World Tour. 

Kako je krenuo od nule, kako se za taj pothvat pripremao fizički i psihički, koliko mu je vremena trebalo da shvati koje greške radi, koliko je novca imao, a koliko mu je bilo potrebno, kako je i koliko dugo organizirao put oko svijeta, kako se odlučio predstaviti na društvenim mrežama i što mu je to donijelo… O svemu tome možete čuti na Hrvojevu predavanju u Osijeku, kada ćete imati priliku i pogledati izložbu fotografija s njegova putovanja i postaviti mu pitanja o svemu što vas zanima.


U subotu, uslijedit će radionica kreativnog pisanja i recikliranja tekstova „UsPutne riječi“ koju će voditi Marta Džaja.
“UsPutne riječi”, radionica je kreativnog recikliranja tekstova koju će održati Marta Džaja. Radionica će trajati sat vremena, a imat ćete priliku isprobati neke od metoda recikliranja tekstova i “pronalaženja” misli, te sudjelovati u kreiranju fanzina “Putokaz” koji će u svojim koricama obijediniti dojmove organizatora, predavača i gostiju. Uslijediti će i izložba nastalih radova.
Kako bi se zagrijali za predavanje, pridružite nam se u obilasku umjetničkih izložbi u gradu biciklima na livadi ispred Državnog arhiva (prostora udruge Slama) u petak, 19. lipnja u 11 sati. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt festival 2024. - Natječaj za izlaganje

  Natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju radova na ReArt festivalu 2024. ______________________________________________________ Rok za prijavu: od 06. svibnja do 03. lipnja 2024. Rezultati natječaja: okvirno 6. lipnja 2024. Udruga REART otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ovogodišnje izdanje ReArt festivala. ReArt festival 202 4 . održat će se u petak 2 1 . 6. i subotu 2 2 . 6. 202 4 . na ulicama Tvrđe , livadi Državnog arhiva (ul. Kamila Firingera) u Osijeku, a naziv ovogodišnje teme je “ Alisa s one strane ogledala ” . Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, zadruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost „branda“, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet (brand) Vašega proizvoda. Bitno

Predstavljamo "Svjetlost fenjera"

SVJETLOST FENJERA - PREDSTAVLJANJE Kako živimo u   vremenu potpune industrijalizacije i serijske proizvodnje, tako se javlja i želja za proizvodom koji je drugačiji. Za proizvodom koji je rađen rukom onoga koji voli to što radi. Imamo čast predstaviti mladog profesora filozofije i latinskog jezika Miroslava Kerna, zaljubljenika u starinske svjetiljke koje svojim magičnim svjetlom upotpunjuju atmosferu i toplinu svakoga doma. Kern predstavlja svoju udrugu Svjetlost fenjera preko koje djeluje u promoviranju i edukaciji o starinskim svjetiljkama – fenjerima. Kako nam je objasnio prof. Kern, petrolejske lampe potječu iz vremena kada nije bilo električne energije. Od sredine 19. stoljeća pa gotovo sve donedavno diljem svijeta, pa čak i u nas ( Luna, Karlovac ), proizvodile su se petrolejske lampe ili fenjeri koji su svojim korisnicima nudili malo prigušenog svjetla i puno romantike. Predstavljamo jednoga usudili bismo se reći,   usamljenog obrtnika koji u svom radu i nema

ReArt festival - PROGRAM

  Pozivamo vas da ovih blagdana podržite umjetnike i rukotvorce na ReArt festivalu - zimsko izdanje koje će se održati u Kulturnom centru Osijek u subotu 16. 12. 2023. u vremenu od 9:30 do 19 sati u organizaciji udruge REART. U sklopu zimskog izdanja festivala biti će prilike za druženje uz umjetnike, kreativce i rukotvorce svih usmjerenja. Na ReArtovom najkreativnijem sajmu sa 23 izlagača, pronađite "handmade" poklone za najdraže, sajam nudi kreativne umjetničke stvari, nakit, predmete od drveta, odjeću i modne dodatke, kozmetiku, igračke, umjetničke slike i drugo. ReArt sada već 9. godinu okuplja spektar različitosti kulturne industrije kroz kreativni sajam. Prepoznatljivost je u brandovima koje ćete moći upoznati kao i ljude koji stoje iza kvalitete svoga branda. IZLAGAČI: Biljke.Plants terariji & sobne biljke Hrvatska , Josip Balić , Pink_ink , Maku handmade art, Galena obrt , Ginko, life.of.dots, NoLi- baby handmade , Pipi Lu /Legaraches, Statement - Obrt za proizvod