Preskoči na glavni sadržaj

RADIONICE: ReArt 2020 - Put u Liliput



U šest godina djelovanja, na ReArt festivalu, održali smo više od 60 kreativnih, edukativnih i inovativnih radionica za sve uzraste! Sve je krenulo vrlo jednostavno, izradom božićnih ukrasa na našem prvom, božićnom izdanju ReArt festivala 2014. godine sa željom da nekom "višku"  koji bi ubrzo mogao postati otpad damo novu namjenu i naučimo nešto novo. Od onda, u suradnji s brojnim kreativcima, našim članovima i volenterima, drugim kolektivima i udrugama kreiramo i svim ReArtovcima predstavljamo različite vrste radionica uz želju da zajedno učimo i promičemo uradi sam #DIY kulturu! 
 
Na ovogodišnjem ReArt festivalu - Put u Liliput neće manjkati dobrog sadržaja i prilike da se kroz stjecanje novih vještina dobro i zabavimo! A u ovom tekstu nudimo vam pregled svih radionica u koje se možete uključiti tijekom ReArtovog vikenda kreative i umjetnosti!

Baloni od sapunice
Radionica BigBablz 
izrada GOLEMIH balona od sapunice -

Radionice kreću u petak, 19. lipnja 2020., kada će se u posljepodnevnim satima, na ReArtu puhati OGROMNI baloni od sapunice! Svi sudionici na radionici će naučiti kako napraviti najbolju #DIY smjesu za balone i kako se uz pomoć jednostavnih alata kretati da bi dobili naaajveće moguće balone!
Radionicu će voditi mladi student glume, mađioničar i sapunobalončijaš Domagoj Ivanković i namijenjena je svim uzrastima. 

Broj sudionika je ograničen i za sudjelovanje je obavezno ispuniti prijavnicu na linku

Izviđački klub Javor Osijek
Vještine iz izviđačkog svijeta
- Izviđački klub Javor -


U suradnji s Izviđačkim klubom Javor iz Osijeka organiziramo radionicu "Vještine iz izviđačkog svijeta" koja će se održati u subotu, 20.lipnja 2020. u prijepodnevnim satima. Radionicu će voditi Jadranka Kokolari, predsjednica IK Javor uz pomoć izviđača. 
Radionica je namijenjena svim uzrastima i znatiželjnicima koji žele naučiti i isprobati zanimljive vještine za opstanak i snalaženje u prirodi, na izletu, kampiranju ili - PUSTOM OTOKU! 

Broj sudionika je ograničen, radionica će se održati u dvije grupe i za sudjelovanje je obavezno ispuniti prijavnicu na linku

Terarij
Radionica izrade terarija
- Udruga PLANTaža - 


U nedjelju, 21. lipnja 2020. u poslijepodnevnim satima u suradnji s Udrugom PLANTaža održat će se radionica izrade terarija - terarij je samoodrživ biljni sustav, a na radionici izrade terarija svi sudionici će naučiti kako ispravno izraditi terarij u velikoj, ukrasnoj staklenci uz izbor od 10 vrsta biljaka.  Radionicu će održati Darija Walter i Vedran Grizbaher iz Udruge PLANTaža.

Radionica je ISKLJUČIVO namjenjena za odrasle osobe, zbog složenosti postupka izrade terarija radionica nije primjenjena za dječiji uzrast. 

Broj sudionika je ograničen i za sudjelovanje je obavezno ispuniti prijavnicu na linku

Land Art radionica
Land Art radionica
- Land Art Tour - 

U petak, 19. lipnja 2020. (12:00-15:00h)  i subotu 20. lipnja 2020. (15:00-19:00h) održat će se radionica Land arta na ReArt festivalu u sklopu projekta Land Art Tour. Land art radionice vodit će Nikola Faller, umjetnik koji se ovom tehnikom  bavi dugi niz godina i na radionicama će se moći naučiti o radu s pijeskom, lišćem, granama, slamom, te kako s prirodnim materijalima stvarati skulpture i zanimljivo ih predstaviti. U radionice se mogu uključiti svi zainteresirani mladi kako bi saznali nešto o land art tehnici.

Broj sudionika je ograničen i za sudjelovanje je obavezno ispuniti prijavnicu na linku

Sitotisak
Radionica sitotiska
- Land Art Tour - 

U subotu 20. lipnja 2020. od 16.00 h održat će se radionica sitotiska. Radionica sitotiska je dio Land Art Tour programa na kojem će se moći ručno otisnuti sitotisak na majicu sa obilježjem Land art turneje. Radionice sitotiska vodit će Davor Ileš uz članove udruge Revolucija i REART.

Broj sudionika je ograničen i za sudjelovanje je obavezno ispuniti prijavnicu na linku


Marta Džaja
UsPutne riječi 
- Program "Putokaz" - 

Nakon predavanja Hrvoja Jurića “Put oko svijeta biciklom” uslijedit će kreativna radionica pisanja i recikliranja tekstova pod nazivom “UsPutne riječi” koju će održati Marta Džaja. Radionica će trajati sat vremena, a imat ćete priliku isprobati neke od metoda recikliranja tekstova i “pronalaženja” misli, te sudjelovati u kreiranju fanzina “Putokaz” koji će u svojim koricama obijediniti dojmove organizatora, predavača i gostiju. Uslijediti će i izložba nastalih radova.

Program ”Putokaz” vodi udruga ARLA sa partnerima udrugom REART i udrugom Revolution financiranih od strane CLUBTURE Saveza udruga Klubtura. Za radionicu nije potrebno ispuniti prijavnicu. 


Street Art radionica
- Savjet mladih grada Osijeka; Udruga Hip Hop Osijek- 

U organizaciji Savjeta Mladih Grada Osijeka, Udruga "Hip-Hop Osijek" na ReArt festivalu održat će  Graffiti radionicu koja za cilj ima promicanje urbane kulture hip-hopa među mladima.

Uz stvaralački dio radionice na kojem će okupljeni moći naučiti sve što ih zanima o Graffiti i Street Artu, zamišljen je i kritički dio koji će voditi ekipa iz Udruga Generator, u kojem će fokus biti na svim oblicima ulične umjetnosti, a kojem je cilj kritički promišljati sa sudionicima, radi boljeg razumijevanja tog oblika umjetnosti i prevencije uništavanja gradskih fasada sa potpisima ili neprimjerenim natpisima.

Za sudjelovanje nije potrebno ispuniti prijavnicu. 










Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Predstavljamo "Svjetlost fenjera"

SVJETLOST FENJERA - PREDSTAVLJANJE Kako živimo u   vremenu potpune industrijalizacije i serijske proizvodnje, tako se javlja i želja za proizvodom koji je drugačiji. Za proizvodom koji je rađen rukom onoga koji voli to što radi. Imamo čast predstaviti mladog profesora filozofije i latinskog jezika Miroslava Kerna, zaljubljenika u starinske svjetiljke koje svojim magičnim svjetlom upotpunjuju atmosferu i toplinu svakoga doma. Kern predstavlja svoju udrugu Svjetlost fenjera preko koje djeluje u promoviranju i edukaciji o starinskim svjetiljkama – fenjerima. Kako nam je objasnio prof. Kern, petrolejske lampe potječu iz vremena kada nije bilo električne energije. Od sredine 19. stoljeća pa gotovo sve donedavno diljem svijeta, pa čak i u nas ( Luna, Karlovac ), proizvodile su se petrolejske lampe ili fenjeri koji su svojim korisnicima nudili malo prigušenog svjetla i puno romantike. Predstavljamo jednoga usudili bismo se reći,   usamljenog obrtnika koji u svom radu i nema

ReArt festival - PROGRAM

  Pozivamo vas da ovih blagdana podržite umjetnike i rukotvorce na ReArt festivalu - zimsko izdanje koje će se održati u Kulturnom centru Osijek u subotu 16. 12. 2023. u vremenu od 9:30 do 19 sati u organizaciji udruge REART. U sklopu zimskog izdanja festivala biti će prilike za druženje uz umjetnike, kreativce i rukotvorce svih usmjerenja. Na ReArtovom najkreativnijem sajmu sa 23 izlagača, pronađite "handmade" poklone za najdraže, sajam nudi kreativne umjetničke stvari, nakit, predmete od drveta, odjeću i modne dodatke, kozmetiku, igračke, umjetničke slike i drugo. ReArt sada već 9. godinu okuplja spektar različitosti kulturne industrije kroz kreativni sajam. Prepoznatljivost je u brandovima koje ćete moći upoznati kao i ljude koji stoje iza kvalitete svoga branda. IZLAGAČI: Biljke.Plants terariji & sobne biljke Hrvatska , Josip Balić , Pink_ink , Maku handmade art, Galena obrt , Ginko, life.of.dots, NoLi- baby handmade , Pipi Lu /Legaraches, Statement - Obrt za proizvod
ReArt festival održat će se 23. i 24. lipnja 2023. godine u Osijeku, u Tvrđi, na "Livadi", na adresi Ulica Kamila Firingera 3 (ispred prostora udruge Slama). Festival predstavlja interdisciplinarnu umjetničku platformu za jačanje kreativne industrije i umjetničkog poduzetništva. Jedinstvenim umrežavanjem, poticanjem i promoviranjem kreativnog stvaralaštva umjetnika i kreativaca, kreirat će se program za sve, i velike i male posjetitelje. Kreativan sajam, razne interaktivne radionice, nastupi glazbenika i još mnogo toga očekuje vas i ove godine. Ovogodišnja tema ReARt festivala je "Nigdjezemska". Detaljnije informacije o samom programu moći ćete saznati u narednim objavama na društvenim mrežama:  https://www.facebook.com/reart.fest/  i  https://www.instagram.com/reartfestival/?hl=en  Grafički dizajn by Tin Ringsmuth, Demiurg